Büyük buluşma: Begüm Khan ile Aquazzura iş birliği
MODA

Büyük buluşma: Begüm Khan ile Aquazzura iş birliği

Moda dünyasının iki parlak ismi, Begüm Khan ile Aquazzura’nın iş birliği, 2019’un moda karnesindeki not ortalamasını son anda yükseltiyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Aralık 2019

Çimen Uzsoy G.

Son yılların en sevilen ayakkabı markası Aquazzura ile görmekten de takmaktan asla sıkılmadığımız kostüm mücevher markası Begüm Khan güçlerini birleştirerek bir kapsül aksesuar koleksiyonu yarattı. 24 ayar altın ile kaplanmış bronzdan yapılan el çantası, kolye ve küpelerde Aquazzura'nın meşhur ananası veya Begüm Khan'ın alamet-i farikası böcekler gibi tanıdık simgeleri görüyoruz. Bunun yanı sıra tasarımlarda kalp, orkide ve Çin kültüründe güneşi ve yeniden doğuşu simgeleyen horoz gibi egzotik semboller yer alıyor. Ana malzeme olarak bronzun seçilmesinin sebebi, Osmanlı kültüründe bu madenin mücevher yapımında önemli rol oynaması.

Altınla kaplanan bronz tasarımları kristaller, kök yakut, kök zümrüt, quartz ve citrine gibi yarı değerli taşlar süslüyor. Bu işbirliğinin temelinde markaların kurucuları Begüm Kıroğlu ile Edgardo Osorio'nun yakın dostluğu yatıyor.

"Begüm'ün güzel ve sanatsal mücevherler yaratma yeteneğine her zaman hayran oldum. Şaşaalı ama aynı zamanda kolayca taşınabi- len parçalar yaratarak beni her seferinde şaşırtıyor" diye anlatıyor Osorio. Kıroğlu da, "Zarafet duyusunu mücevhere yansıtma sürecinde Edgardo'nun suç ortağı olmak benim için çok heyecan vericiydi" diyor.