Eli Peacock ile tüm gözler üzerinde
MODA

Eli Peacock ile tüm gözler üzerinde

Sevil Savaş Özsezer, çocukluk hayallerini başarılı bir markaya dönüştürdü. Rengarenk, tüylü, tüllü, çeşit çeşit göz alıcı şapka ve saç aksesuarlarının adresi Eli Peacock’un hikayesini en başından dinliyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Aralık 2019

Çimen Uzsoy G.

Şapkalara olan ilginiz ne zaman başladı?
Hikayem, çocukluğumda oyuncak bebeklerime tasarladığım kostümler ve saç aksesuarlarıyla başladı. Kilit nokta ise halen atölyemde bir kısmı duran çocukluk tasarımlarımda gizli imza tarzımı keşfetmem oldu. Her tasarımımda kullanmaktan keyif aldığım kristaller, tüyler, danteller ve ipek kumaşlar, Eli Peacock isminin uzantısı olan 'peacock' yani tavuskuşunun mükemmel ve asil duruşunun yanı sıra kusursuzluğu temsil ediyor. Eli ise yurtdışında doğmam sebebi ile aldığım ikinci ismim. 1984 Bulgaristan doğumluyum; iki vatandaşlığım ve o günün koşulları sebebi ile oluşmuş iki farklı ismim var.

İlginizi profesyonelliğe taşımanız nasıl gerçekleşti?
2014 yılında Londra'da aldığım bir eğitim sonrasında bu iki ismi bir araya getirmeye karar verdim. Böylece Eli Peacock adında yeni bir kimlik oluştu. Aslında Dokuz Eylül Üniversitesi Fransızca Öğretmenliği mezunuyum. Kariyerime otomotiv sektöründe, çok uluslu bir organizasyonun satış departmanında başladım. 30 yaşıma geldiğimde artık hayatın akışını değiştirmek istediğime karar verdim. Yeni evliydim ve İstanbul'a taşınmıştım. Yepyeni bir hikaye oluşturacak enerji ve tutkum vardı ve işte, karşınızdayım.

Şapka kullanımı Türkiye'de yeni yeni yaygınlaşmaya başladı. Şu anki ilgiyi nasıl buluyorsunuz?
Sosyal medyanın gücü o kadar büyük ki, artık kadınlar kendilerini daha özgür hissediyor. Kendilerine yakışanı da daha kolay keşfedebiliyorlar. Yeni nesille birlikte şapka kullanımı ve modada özgürleşmenin daha yoğun olacağını düşünüyorum. Sonbahar/kış koleksiyonunuzda hangi stil, materyal ve renkler ön planda? Tamamlayıcı aksesuar tasarımcısı olduğum için müşterilerimi sezonun trendleri veya renkleriyle sınırlamayı doğru bulmuyorum. Zamansız tasarım ve dokuları olabildiğince fazla renk alternatifiyle sunmayı tercih ediyorum.

Tamamen elde üretim yapıyorsunuz, değil mi?
Evet, tüm ürünler ben ve ekibim tarafından Nişantaşı'ndaki atölyemde üretiliyor. Bu nedenle showroom'umuzda, bitmiş üründen ziyade, yarı mamul niteliğinde hazırlanmış ürünlerimiz daha çoktur. Modellerin çoğu elde üretime uygun olduğu için günlük ihtiyacımıza ve siparişlerimize göre üretimimizi planlıyoruz.

Taçlar geçen yıl zirvedeydi, bu yıl da devam mı?
Eli Peacock tasarımlarının kendi içinde bir dinamiği var; trendlerden bağımsız, günlük ihtiyaçların yanı sıra özel davetler için de renk ve model alternatifi için akla ilk gelen isimiz. Bize gardıroplarında özel bir yer açan, özel kutularımızda muhafaza ettikleri onlarca Eli Peacock'u olan sadık bir müşteri kitlemiz var. Tüylü kemerlerimiz, yaklaşık 150 renk alternatifi olan Diana saç bantlarımız ve yeni tasarladığımız tavuskuşu küpelerimiz en çok ilgi gören ürünlerimizden.

Kişiye özel tasarım yapıyor musunuz?
Birçok modeli rahatlıkla kişiselleştirebiliyoruz, hem de bunun için ek ücret talep etmiyoruz.

Şal ve yaka gibi aksesuarlar da yapıyorsunuz. Ürün yelpazenize başka parçalar eklemeyi düşünüyor musunuz?
Özel müşteri siparişleriyle başlayan kişiselleştirme ihtiyacı, markanın ve ürünlerin sürekli yenilenmesine ve yine aynı ihtiyaca cevap verebilmek adına renk skalamızın hızlıca genişlemesine vesile oluyor. Bununla da kalmayıp, sevilen modellerimizin farklı uyarlamalarıyla küpe, ayakkabı, kemer ve çantalar tasarlıyoruz. Kişiye özel tasarlamaya başladığımız bu ürünler yavaş yavaş seri üretim koşullarıyla, satışlarımızın bulunduğu mağazalarda ve showroom'umuzda yerini alıyor.