Balenciaga couture'a geri dönüyor
MODA

Balenciaga couture'a geri dönüyor

Fütüristik tasarımlarıyla bilinen Balenciaga, 50 yıl sonra müşterilerine yeniden haute couture tasarımlar sunacağını açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ocak 2020

Paris'te devam eden haute couture moda haftasıyla birlikte Balenciaga'dan da heyecan verici bir couture haberi geldi. Demna Gvasalia, Balenciaga'nın haute couture koleksiyonunu Temmuz'da sunacağını açıkladı. Bu koleksiyon markanın 52 yıl içinde barındırdığı ilk couture şov olacak.

Yaratıcı yönetmen Demna Gvasalia konuyla ilgili; "Haute couture bu evin temelini oluşturuyor, bu yüzden couture'u geri getirmek benim yaratıcı ve vizyoner görevim. Benim için couture, keşfedilmemiş bir yaratıcı özgürlük ve yenilik platformu. Sadece terzilikte başka bir olasılık yelpazesi sunmakla kalmıyor, aynı zamanda Balenciaga'nın modern vizyonunu da kaynaklarına geri getiriyor." dedi.

Balenciaga'nın son couture koleksiyonu, 1968 yılında atölyesinin kapılarını kapatmadan kısa bir süre önce evin kurucusu Cristóbal Balenciaga tarafından sunuldu.

2015'ten beri Balenciaga'yı yöneten Gvasalia, son zamanlarda kendi markası Vetements'ten geri adım attı ve ona Balenciaga'ya tam zamanlı bir odaklanma ile couture dünyasında bu yeni macerayı verdi.