Panter karakteri
MODA

Panter karakteri

Cartier’nin yeni kampanya filmi, markanın en cesur figürüne kendini yakın hisseden korkusuz ve benzersiz karakterleri bir araya getiriyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Şubat 2020

Panterler kendi türünü tanır çünkü içgüdü ve bağımsızlıkla bir araya gelen kabileler halinde yaşarlar. Ünlü Alman yönetmen Jonas Lindstroem'in imzasını taşıyan ve dünyanın farklı noktalarında çekilen yeni Panthère de Cartier kampanya filmindeki karakterler de nerede olurlarsa olsunlar, özgürlüğü sembolize eden bu vahşi hayvandan büyülenerek, birbirlerini her yerde tanıyorlar. Kampanyanın başrolünde Chang Chen, Annabelle Wallis, Ella Balinska ve Mariacarla Boscono gibi güçlü ve cüretkar figürler var. Film boyunca panter, gölgesiyle her yerde onlara eşlik ediyor.

Cartier ruhunun vücut bulduğu bu isimler, panter figürünün yaratıcısı Jeanne Toussaint ile Windsor Düşesi, Maria Felix ve Daisy Fellowes gibi geçmişin ünlü Panthère tutkunlarının modern çağ varisleri konumunda.

Panthère de Cartier koleksiyonunun ilk kez ortaya çıktığı 1914 yılından bu yana bir arzu nesnesi ve Cartier'nin kreatif imzası olan bu ikonik figür, mücevher ve saatlerden parfüm ve aksesuarlara farklı koleksiyonlarda yeniden hayat buluyor. İlk dönüşümü ise 1948'de Jeanne Toussaint sayesinde gerçekleşti.

Özgür ruhlu bir vizyoner olan Toussaint, pantere üç boyutlu form vererek ortaya şaşırtıcı bir estetik harikası çıkardı. Jeanne Toussaint'nin Panthère'i, içinde kendi yansımalarını gören cüretkar kadınların sembolü haline geldi. Windsor Düşesi, Daisy Fellowes ve María Félix, bu hareketin başında yer alan isimlerdi.

Cartier, hangi sanatsal ifade formunu seçerse seçsin, panter figürünün tasarımıyla her zaman maddelerin özünü kucaklama arzusunu gözler önüne seriyor. Tasarımı forma kavuşturan şekiller, renkler, kesimler, hacimler, postürler ve simetri ya da asimetri, panterin sonsuz olasılıklar sunan yeniden yorumlanma gücünü vurguluyor.

Cartier için zanaatin en önemli yanı, yaratıcılık ile teknik uzmanlığın birleşimi. Bu, tasarımcılar, saat zanaatkarları, mücevher yapımcıları, taş, polisaj ve taş kesme ustaları açısından bitmeyen bir yolculuk. Tasarım, taş yerleştirme ve kaplama süreçleri, markanın kendine özgü kaplama tekniğiyle, son detayına dek panter figürünün cazibesine katkıda bulunuyor.

Her seferinde nihai amaçsa doğaya saygı duruşunda bulunmak, panter figürüne hayat vermek ve ona hayranlık uyandıran karakterini tekrar tekrar kazandırmak.