Raf Simons, Prada’nın kreatif direktörü oldu!
MODA

Raf Simons, Prada’nın kreatif direktörü oldu!

Belçikalı tasarımcı Raf Simons, İtalyan moda devi Prada’ya katıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Şubat 2020

Zeynep Gürer

İtalyan moda evi Prada, ilk kez ünlü baş tasarımcı Miuccia Prada ile birlikte çalışmak üzere bir ortak yaratıcı yönetmen atadı. Raf Simons, Miuccia Prada ile birlikte kreatif direktör olarak Prada'ya katıldı.

Miuccia Prada ile eşit sorumluluklara sahip olacak kreatif direktör, görevine nisan ayı itirabariyle başlayacak. İki yaratıcı direktörün birlikte oluşturacağı ilk koleksiyon İlkbahar/Yaz 2021 için eylül ayındaki Milano Moda Haftası'nda sunulacak.

Simons, Miuccia Prada ile eşit tasarım ve karar verme rollerini üstlenecek. Prada, ortaklığın karşılıklı bir hayranlık ve "yaratıcı yönün tanımına" meydan okuma arzusundan doğduğunu vurguladı.

Prada'nın tüm yaratıcı yönlerini kapsayan ortaklık, karşılıklı derin saygıdan ve açık bir görüşmeden doğuyor. Kavramsal olarak, aynı zamanda bir moda markası için yaratıcı yönün tanımına yeni bir yaklaşım olarak ortaya çıkan Raf Simons ve Prada iş birliği yaratıcı yazarlığın tekilliği fikrine güçlü bir meydan okuma olarak açıklandı. "Zaman değiştikçe yaratıcılık da değişmelidir." denildi.

Miuccia, Prada'yı 1978'de babasından miras aldı.

Calvin Klein'ın eski baş yaratıcı direktörü Simons, 1990'larda erkek giyimine geçmeden önce mobilya tasarımcısı olarak başladı.