Johnny Coca Mulberry'den ayrıldı
MODA

Johnny Coca Mulberry'den ayrıldı

Johnny Coca, beş yıl sonra Mulberry'nin yaratıcı yönetmeni rolünü bıraktığını duyurdu

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Mart 2020

Zeynep Gürer

2015 yılında Celine'den ayrılarak Mulberry'ye katılan tasarımcı Johnny Coca, markaya veda ediyor. Tasarımcının son koleksiyonu eylül ayında sunulacak İlkbahar/Yaz 2021 olacak.

Daha önce Celine'de ürünleri, aksesuarlar, ayakkabılar ve mücevherat tasarım müdürü olarak görev alan Johnny Coca, Mulberry'de yaratıcı yönetmen koltuğunda oturuyordu.

İspanyol doğumlu tasarımcı, Mulberry'yi lüks bir yaşam tarzı etiketine dönüştürmeye yardımcı oldu, ayakkabı ve hazır giyim kategorilerini genişletmenin yanı sıra gözlük ve sneakersları tanıttı.

Bu yılın başlarında Coca, sürdürülebilir deri Portobello Tote'u ve Econyl markalı rejenere naylon ve sürdürülebilir pamuğun bir karışımı kullanılarak yapılan M Koleksiyonu'nu piyasaya sürdü. Şubat ayında Mulberry, müşterilerin mevcut aksesuarlarını bir sonraki yatırımlarına yerleştirebilecekleri bir el çantası değişimine de sahip olan 'Made To Last' sergisini başlattı.

Coca, "Mulberry'de gördüğüm tutku ve özveri inanılmazdı ve markanın tarihinin bir parçası olmaktan onur duyuyorum" dedi.

Mulberry CEO'su Thierry Andretta, Coca'nın yaratıcı vizyonunun "Mulberry'yi uluslararası bir lüks yaşam tarzı markası olarak geliştirme stratejimizi sağlamada önemli bir unsur" olduğunu söyledi.