Moda haftaları corona virüs nedeniyle iptal edildi
MODA

Moda haftaları corona virüs nedeniyle iptal edildi

Londra ve Paris Erkek Moda Haftaları ile Couture Moda Haftası İptal Edildi, Milano Erkek Haftası Ertelendi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Mart 2020

Zeynep Gürer

Covid-19 salgını tüm dünyada moda haftalarını etkilemeye devam ediyor. Corona virüs pandemisine karşı şu anda yürürlükte olan karantina önlemleri net bir şekilde sona ermeden, sektörün Paris, Milano ve Londra'daki yaz moda haftaları iptal edildi veya ertelendi.

Londra ve Paris Erkek Moda Haftaları ile Paris Couture Moda Haftası iptal edildi

Fransız modasının yönetim organı Fédération de la Haute Couture et de la Mode, 23-28 Haziran tarihlerinde gerçekleşmesi beklenen Paris Erkek Moda Haftası ile 5-9 Temmuz tarihlerinde yapılması planlanan Paris Haute Couture Moda Haftası'nı resmen iptal etti.

Ayrıca Londra Erkek Moda Haftası'nın da iptal edildiği duyuruldu. Haziran'da, Londra'da gerçekleşmesi planlanan defileler için İngiliz Moda Konseyi sanal bir alternatif yol geliştirmek için çalışıyor.

Milano Erkek Moda Haftası ertelendi

İtalyan modasını denetleyen Nazionale della Moda, 19-23 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek erkek moda haftasını erteledi. Milano Erkek Moda Haftası'nın Milano Kadın Moda Haftası ile birlikte Eylül ayında yapılacağı belirtildi.

CFDA'dan açıklama

Bununla birlikte CFDA resmi NYFW: Resort 2021 sunum programları iptal etmeye karar verdi. Karar, mevcut küresel duruma, perakendeciler ve bunların satın alımlara olan etkisi üzerindeki süregelen belirsizliğe ve tasarımcıların şu anda koleksiyon üretmedeki zorluklarına dayanıyor.

Chanel ve Dior da dahil olmak üzere birçok büyük moda markası, son zamanlarda corona virüs salgını nedeniyle cruise şovu planlarını durdurdu.