Manolo Blahnik'in ilham aldığı 6 film
MODA

Manolo Blahnik'in ilham aldığı 6 film

Efsanevi ayakkabı tasarımcısı Manolo Blahnik en sevdiği ve ilham aldığı 6 filmi açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Nisan 2020

Filmler her zaman Manolo Blahnik için ilham kaynağı oldu. 50 yıllık kariyeri boyunca kaprisli koleksiyonlarına ilham vermek için aktörleri, film yönetmenlerini, prodüksiyonu ve kostüm tasarımlarını inceledi. Arzusu ve film sevgisi, farklı türleri, zaman periyotlarını ve dilleri sınır tanımaz şekilde kapsadı.

Şimdi ise tüm zamanların favorilerini açıkladı;

Rebel Without A Cause, 1955 (Asi Gençlik)

Ailesiyle birlikte Los Angeles'a taşınan onyedi yaşındaki Jim, öğrenimine Dawson Lisesi'nde devam edecektir. Çeşitli haylazlıkları ve sorunları bulunan bu asi genç, bir gün toplum içinde içki içme yasağını deldiği için polis tarafından tutuklanır.

"Ne muhteşem bir film. James Dean bir ikon ve o ceket! (Aynı kırmızı deri cekete bile sahiptim)"


Leopar, 1963

Burt Lancaster ve Claudia Cardinale başrolde olduğu film, 1860'larda güzel bir Sicilya manzarasında geçiyor. Luchino Visconti imzalı unutulmaz film, Sicilyalı aristokrat Salina ailesinin acılarını, diğer aristokratlar gibi güçlerini kaybederek yerlerini burjuva sınıfına bırakmalarını, yani İtalyan toplumundaki köklü değişimi anlatır.

"Visconti Avrupa görsel kültürünün özetini temsil ediyor. Tüm filmleri güzelliğin büyüsü ve her türlü yüceltilmiş bir sanatçının vizyonudur. Leopar çok güzel yapılmış."


And God Created Woman, 1956

"Brigitte Bardot, güzelliği ve oyunculuğuyla benim için her zaman büyük bir ilham kaynağı oldu ... o çok zarif, kadınsı ve güzel."


All About Eve, 1950

"Sadece; Bette Davis muhteşem."


Possessed, 1947

Joan Crawford, psikiyatri koğuşuna kabul edilen ve orada nasıl yaralandığına dair karmaşık hikayesini ortaya koyan akıl hastası bir kadın olarak rol alır; eski sevgilisiyle kadınların takıntısının dramatik bir hikayesi.


Double Indemnity, 1944

İnsanoğlunun para hırsınının boyutlarını çizen film, sigortacı Neff'in rutin bir araba sigortalama ziyareti esnasında tehlikeli bir kadın olan Phyllis'le tanışmasından sonra içine düştüğü zorlu durumu ele alıyor.

"Barbara Stanwyck filmlerini seviyorum. Double Indemnity'deki tüm performansları sona erdiren bir performans verdi... Anı zamanda böyle güzel bir fotoğraf. "