Online ziyaret edebileceğiniz moda sergileri
MODA

Online ziyaret edebileceğiniz moda sergileri

Sosyal izolasyon sırasında evinizde online olarak ziyaret edebileceğiniz moda sergilerine yakın bakış.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Nisan 2020

Zeynep Gürer

Evet sosyal izolasyon evet karantina! Dünya bir distopyanın eşiğinde tüm bunların arasında normal hayatımıza evde devam etmeye çalışıyoruz. İşlerimizi eve taşıdık, dışarıdan yemek söylemek riskli bir hal aldı, sevdiklerimize sarılmak bile başlı başlına bir olay haline geldi.

Tüm bunlardan sıyrılıp zevkleriniz için bir şeyler yapmak isterseniz sizin için evde internet üzerinden gezebileceğiniz moda sergilerini derledik.

Faces of Frida

Google Arts & Culture tarafından hayata geçirilen (Faces of Frida) "Frida'nın Yüzleri" koleksiyonu Meksikalı ressam Frida Kahlo'nun farklı yüzlerini dijital ortamda dünya ile buluşturuyor. Google Arts & Culture projesine hem bilgisayarınızdan hem de mobil uygulamasından ulaşabilirsiniz. Bu aralar siteye girdiğinizde Frida Kahlo'nun sanatsal çalışmalarını, fotoğraflarını, giysilerini, mektuplarını ve günlüklerini görebileceksiniz. Sergiyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Cats in Art History

Universal Museum of Art ile Réunion des Musées Nationaux-Grand Palais ortaklığında oluşturulan Cats in Art History sergisi, eğlenceli ve öğretici. Kedilerin sanattaki yerine ve yüzyıllar boyunca gelişen çeşitli sembollerine odaklanıyor. Bir resmin ya da arka plandaki gizli varlığın merkezi olan kedi, Géricault'un bir resminden Rodolphe Salis için hazırlanan bir postere kadar birçok sanat eserinde dolaşıyor. Sergiyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Louis Vuitton Foundation: Le parti de la peinture

20 Şubat - 26 Ağustos 2019 tarihleri arasında Louis Vuitton Vakfı, Joan Mitchell, Alex Katz, Gerhard Richter, Ettore Spalletti ve Yayoi Kusama'nın eserlerini içeren koleksiyonundan zengin bir seçim olan Le parti de la peinture sergisini sundu. 1929 yılında Japonya'da doğan Yayoi Kusama'nın ilk sonsuz ayna (infinity mirror) odası 1965 yılında New York'ta yaptığı 15 metre karelik odanın içine doldurduğu beyaz üzerine kırmızı noktalı yumrulardan oluşan "Phalli's Field" idi. Sergiyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

In Tune with the World

In Tune with the World sergisi, Fondation Louis Vuitton, kapalı olduğu süre boyunca her hafta ziyaretçileriyle dijital ortamda buluşacak. İnsanoğlunun bu dünyadaki yerini sorgulayan işlerden oluşan "In Tune with the World" Takashi Murakami, Henri Matisse, Maurizio Cattelan, Yves Klein, Pierre Huyghe, Dan Flavin gibi dünyaca ünlü sanatçıların bazıları hiçbir zaman Paris'e gelmemiş eserlerini içeriyor. Sergiyi buradan ziyaret edebilirsiniz.

Fashion at Versailles

Modanın doğum yeri olarak kabul edilen Versay, 1780'lerdeki Louis XVI döneminde, her gün düzenlenen resmi törenlerde erkek ve kadın modasının ana hatları çizildi. Château de Versailles, bir yandan erkek stil kodlarına, diğer yandan da ilk moda ikonlarından biri olan Marie-Antoinette'in tarzını inceleyen iki sanal sergi sunuyor. Sergiyi buradan ziyaret edebilirsiniz.