Jo Malone'dan hayatta kalma rehberi
MODA

Jo Malone'dan hayatta kalma rehberi

Jo Malone, iş sahiplerinin salgın dönemini en az hasarla atlatması için tavsiyelerde bulundu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Nisan 2020

Koronavirüs salgını nedeniyle dünya zor zamanlardan geçiyor. Hem küçük işletmeler hem büyük işletmeler, salgının yarattığı ekonomik durgunlukla mücadele etmeye çalışıyor ve hepsi yeni çalışma yolları bularak hayatta kalmaya çalışıyor.

Jo Malone, depresyonlar ve durgunluklar sayesinde girişimci ruhun canlandığını düşünüyor, "gerçekten şu anda tüm dünyada girişimcilerin kalp atışlarını hissedebiliyorsunuz" diyor. Sözlerine "Hepinize söyleyeceğim şey - zaten bir işiniz varsa veya kendi şirketinizi kurmayı düşünüyorsanız - bu enerjiye bağlı kalmamız ve onu bir para birimi gibi kullanmamız gerekir. Birbirimize yardım etmeli ve desteklemeliyiz. Tüm iyi haber hikayelerimizi paylaşmalıyız, çünkü bunu bu şekilde ele alacağız. Daha sonra yeniden inşa etmemiz gerekecek." diye devam ediyor. Ve iş sahiplerine bu zorlu dönemler için tavsiyelerde bulunuyor:

NAKİT AKIŞINA ODAKLANIN

Şirketleri suyun altına götüren ve boğan şey budur. İhtiyacınız olmayan herhangi bir masraf yapmayın. Hayatta kalmak için gerçekten neye ihtiyacınız olduğuna bakın. Bu zamanlar sona erecek, sonsuza kadar devam etmeyecek - ama geleceğimiz için ya da bir sonraki ürünümüzde ya da bir sonraki mağazamızda ne olursa olsun biriktirdiğimiz bu para ne yazık ki çok fazla gidecek. Ancak bunun üstesinden geldiğimizde ve bu korkunç zamandan çıktığımızda, bu ülkenin parçaları toplayan ve inşa edebilen işletmelere ihtiyacı olacak. Bu yüzden ihtiyacınız olan her şeyi küçültün.

KENDİNİZE SERT DAVRANMAYIN

İnsanların almak zorunda olduğu zor kararlar vardır. Özellikle bu dönemde iş yeri sahipleri zor kararlar almak durumunda kalabilir. Bunları yapmak zorunda kalmadan kendinize yüklenmeyin. Hepimiz hep beraberiz ve bunu birlikte ele alacağız. Her seferinde bir adıma odaklanın.

KIŞ UYKUSUNA YATMAYIN

Her şeyi kapatıp, çalışanlarını göndererek kış uykusuna yatan işletmeler bu süreçten bence zararlı çıkacak. Çalışanlara ücretsiz izin vermekten tutun da vergi ertelemeye kadar hükümetin sunduğu avantajlardan faydalanın.

ÇABUK UYUM SAĞLAMAYI ÖĞRENİN

Bir ay önce, işimize haftadan haftaya, aydan aya bakıyorduk ve her şey aniden değişmeye başladı. Aniden gün be gün işimize bakar olduk. Uyum sağlayın, kendinizi ters çevirin, ürününüzü değiştirin - ne yapmanız gerekiyorsa yapın.

ÇALIŞANLARINIZA VE AİLELERİNE KARŞI SORUMLU OLDUĞUNUZU UNUTMAYIN

Bir işe başladığınızda, bu bir sorumluluktur. Yükselmeler ve düşmeler olacak. İşletme ortamı hızla değişebilir. Mesela son birkaç hafta içinde kimsenin tahmin edemeyeceği şekilde hızla dönüştüğünü gördük. Yüksek caddede kayıpları görmek yıkıcıdır, çünkü bir işletme sahibi olarak, sizin için çalışan bu insanlara karşı bir sorumluluğunuz olduğunu bilirsiniz - geçimleri size bağlıdır. Ben mesela işime baktım, o olmadan da hayatta kalabileceğim her şeyi bıraktım ama çalışanlarımı tuttum.

EĞER BİR MÜLK SAHİBİYSENİZ MERHAMETLİ OLUN

Bize ihtiyacınız var, bizim de size ihtiyacımız var, bu yüzden birlikte çalışmamız ve işbirliği yapmamız gerekiyor. Caddedeki mağazanızda hiç para kazanamadığımız bu üç ay boyunca, merhametli olmanız ve bize yardımcı olmanız gerçekten çok hoş olur. Ve karşılığında biz de size yardımcı olacağız.