LVMH Ödülü finalistler arasında paylaştırıldı
MODA

LVMH Ödülü finalistler arasında paylaştırıldı

Moda dünyasının en prestijli ödüllerinden LVMH Ödülü sonuçlandı. Ve büyük ödül 8 finalist arasında eşit olarak paylaştırıldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Nisan 2020

Zeynep Gürer

LVMH Genç Moda Tasarımcıları Ödülü (LVMH Prize) bu yılki etkinliğini iptal ederek, finalistler arasında paylaştırıldı.

Yıllık LVMH Ödülü'nün finali 5 Haziran'da gerçekleşecekti, ancak yaklaşan etkinliklerin çoğunda olduğu gibi Covid-19 salgını nedeniyle iptal edildi. Buna yanıt olarak LVMH bugün, ödülün tüm finalistler arasında paylaştırılacağını ve genç tasarım yeteneklerini finansal olarak desteklemeye yardımcı olacak bir fon oluşturulacağını duyurdu.

LVMH Genç Moda Tasarımcıları Ödülü yedinci döngüsünde ve bu yıl 300 bin Euro için yarışan sekiz tasarımcı gördü. Ancak bir kişi yerine finalistler arasında eşit olarak bölünecek, yani her biri 40 bin Euro alacak.

KAZANAN İSİMLER
Kazananlar arasında Amerikalı tasarımcı Peter Do (Net-a-Porter'ın The Vanguard serisinde de yer aldı) ve New York'ta Sonbahar/Kış 2019 şovunda süper model Bella'yı gören yıldızlarla süslenmiş bir podyumda bir sıçramaya neden olan Japon tasarımcı Tomo Koizumi yer alıyor. Hadid ve oyuncu Gwendoline Christie, Tomo Koizumi için podyuma çıkmıştı.

Diğer kazananlar ise şöyle; Ahluwalia'dan Priya Ahluwalia, Kazablanka'dan Charaf Tajer, Emma Chopova ve Chopova Lowena'dan Laura Lowena, Nicholas Daley, Sindiso Khumalo ve Supriya Lele.

Buna ek olarak, LVMH Ödülü, eski kazananları LVMH Genç Moda Tasarımcıları Ödülü ve Karl Lagerfeld Ödülü'nü daha da desteklemeyi amaçlayan bir fon yaratacak.

Louis Vuitton'un direktörü ve genel başkan yardımcısı Delphine Arnault, "Lansmanından bu yana LVMH Ödülü genç yetenekleri destekledi ve geliştirdi. Her yıl, dünyanın her yerinden genç tasarımcılara odaklanıyor ve şirketlerinin gelişimini destekliyor. Bu zorlu süreçte, genç moda tasarımcılarının yardımına yönelik olan bu fon, eski kazananlarımızı destekleyerek LVMH Ödülü'nün ana misyonunu vurguluyor." dedi.