Zıtların çekimi
MODA

Zıtların çekimi

Yeni Clash de Cartier koleksiyonu zıtlıkları zarafetle buluşturuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Mayıs 2020

Keskin hatlar, simetri ve klasik formların birlikteliğinden doğan Clash de Cartier, pembe altın ve mercanı buluşturan ilk koleksiyonun ardından, bu kez beyaz altın ve amazonit taşının turkuvaz detaylarını feminen mücevherlerinde yorumluyor. İddialı mı, yoksa yalın mı? Klasik mi, eksantrik mi? Tasarımlar karşıt iki stilin kusursuz dengesini sunuyor.

Koleksiyonda yer alan yüzük ve bilezikler, tek başlarına ya da her versiyonda çoklu olarak kullanılabiliyor. mercan rengi ve sınırlı sayıda üretilen ilk tasarımların ardından Clash de Cartier, çivi formundaki altın bitişlerin arasında yer alan lagün mavisi tonundaki amazonit taşının turkuaz detaylarını cüret kar bir şekilde sergiliyor. Clash de Cartier'nin hareketli formu, maison de Cartier'nin çiviler, hareketli bitişler ve clous carrés formundan oluşan estetik mirasını modern bir yorumla günümüze taşıyor.

Koleksiyonun net çizgileri ve simetrisinin ardında oldukça karmaşık bir zanaatkarlık da yatıyor. Ustalıkla tasarlanan bu mekanizma, tamamen Cartier mücevher atölyeleri tarafından geliştirilmiş. Alışılagelmişin dışında bir görünüme sahip olan Clash de Cartier, yüksek mücevherat dünyasının özgün bir üyesi ve bu eşsizliğini sadece sofistike tasarımına değil, zıtlıkları buluşturan çift karakterli yapısına borçlu: Klasik ama sıradışı, sivri ama aynı zamanda oldukça yumuşak.