H&M’den doğa dostu koleksiyon
MODA

H&M’den doğa dostu koleksiyon

H&M’den merkezini sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş malzemelerden alan koleksiyon!

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Mayıs 2020

H&M daha sürdürülebilir bir moda geleceği için gösterdiği bağlılığı devam ettiriyor. Bu koleksiyondaki her bir parça ya tamamen ya da kısmen geri dönüştürülmüş veya sürdürülebilir kaynaklardan üretildi. Bu, hem sürdürülebilir giyime herkesin erişiminin yaratılması hem de 2030'a kadar sadece sürdürülebilir kaynaklardan malzeme kullanabilme hedefimize ulaşabilmemiz için atılmış yeni bir adım. Koleksiyon dramatik hacimdeki ve çeşitli stillerdeki elbiselerden, yumuşak pliselerden ve kabarık kol detaylarından oluşuyor – gelecek için yaratılmış malzemelerden oluşan günümüz elbiselerinden. Tüm mağazalarda ve online'da 15 Haziran'dan itibaren moda severlerle buluşuyor olacak.

Koleksiyondaki her bir parça ya tamamen ya da kısmen organik pamuk, Tencel™ ya da geri dönüştürülmüş polyester gibi geri dönüştürülmüş veya sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş malzemelerden üretildi. Parçaların çok büyük bir kısmı organik pamuk, Tencel™ veya geri dönüştürülmüş polyesterden üretilirken, karışımlı parçaların en azından 50%'si sürdürülebilir kaynaklardan elde edilmiş malzemeler içeriyor. Koleksiyon büzgülerle hacimli hareketlerin yarattığı tezatlık sayesinde kadınsılığı ve özgürlüğü vurguluyor. Elbiseler miniyle maksi boy arasında değişkenlik gösterirken; bağlama detayları, etek uçlarındaki fırfırlar, balon kollar ve kabarık omuzlarla da 1980'li yıllara ufaktan göz kırpıyor. Pamuklular, kendinden nakışlı pamuklu kumaşlar, kırışık malzemeler ve organza dantel modern ve sakin bir hava katıyor.

H&M, modanın nasıl yapıldığı ve kullanıldığına dair sirküler bir yaklaşım izliyor ve vizyonumuz % 100 sirküler olabilmek. Bu, ürünlerimizin ömrünün uzatılmasını ve sadece geri dönüştürülmüş veya diğer sürdürülebilir kaynaklı malzemeler kullanılmasını içerir. 2020'nin başında, H&M uzun süre önce sadece geri dönüştürülmüş veya sürdürülebilir kaynaklı pamuk kullanma hedefini karşıladı ve 2030'a kadar amaç yalnızca sürdürülebilir kaynaklı malzemeler kullanmak.