Chanel geleneksel takvime devam edecek
MODA

Chanel geleneksel takvime devam edecek

Saint Laurent ve Gucci kendi moda takvimlerine uyacaklarını açıklarken, Chanel İlkbahar/Yaz, Sonbahar/Kış, Cruise ve Couture gibi geleneksel koleksiyon hızına bağlı kalmayı planladıklarını söyledi.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Haziran 2020

Dün online olarak Cruise 2021 koleksiyonunu sunan Chanel'in Moda Başkanı Bruno Pavlovsky, sağlık koşulları izin verdiğinde koleksiyonların ve pistlerin normal hızının Chanel'de devam edeceğini belirtti.

Markanın platformunda ve web sitesinde çıkış yapan sanal Cruise gösterisi marka için bir ilkti. Ancak bu deneme zamanlarına markaların uyum sağlaması gerekiyor. Rakipleri yeni bir moda sistemine uyum sağlarken, Chanel her zamanki gibi iş hayatına devam etmeyi amaçlıyor.

Chanel geleneksel olarak dünyanın en iyi performans gösteren lüks markalarından biri olsa da, küresel mağaza ağları kapandıkça coronavirüs tarafından da çok etkilendi. Pavlovsky, markanın mağazaların açık olduğu Güney Kore, Tayvan ve Hong Kong'da hala iyi performans gösterdiğini, ancak satışlarda genel olarak iki haneli bir düşüş beklendiğini söyledi.

Mağaza kapanışları nedeniyle Chanel, bahar koleksiyonunu daha sonra mağazalarda tutacak ve Métiers d'Art hattının normal sevkiyatını Mayıs'tan Temmuz'a erteleyecek. Pre-Fall bu yıl Temmuz ve Eylül ayları arasında yapılacak.

Diğer birçok marka, genellikle yaklaşan Paris Couture Haftası'nda çıkacak olan couture koleksiyonlarını iptal ederken, Chanel 7 Temmuz'da sanatsal yönetmen Virginie Viard'ın çizimleriyle başka bir sanal gösteriye hazırlanıyor.