Londra 'Dijital' Moda Haftası başladı
MODA

Londra 'Dijital' Moda Haftası başladı

Londra Moda Haftası dijital olarak ve tüm endüstrinin yeniden keşfedilmesine yol açan corona virüs pandemisi nedeniyle podyumsuz başladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Haziran 2020

Londra Moda Haftası, yüzde 100 dijital formata ek olarak, genellikle erkek koleksiyonlarına adandı. Pandemi sonrası devam edecek bir diğer yenilik ise kadın ve erkek koleksiyonlarının karışık sunulması.

1983 yılından bu yana ve yılda 2 kez düzenlenen Londra Dijital Moda Haftası'nda tasarımcılar İlkbahar/Yaz 2021 koleksiyonlarını veya daha küçük "kapsül" koleksiyonlarını video ile sunacak. Hussein Chalayan'ın da dahil olduğu bazı tasarımcılar ise izleyicileri koleksiyonlarının perde arkası turuna çıkaracak.

Online yayınlarda tasarımcılarla röportajlar, showroom ziyaretleri, çevre ve ırkçılık üzerine tartışmalar içeren tüm içerikler ücretsiz olarak sunulacak.

İngiliz Moda Konseyi'ne göre küresel pandemi, İngiliz modasına büyük bir darbe indiriyor. 890.000 kişiyi istihdam eden moda endüstrisi, 2019 yılında İngiltere'de yıllık GSYİH'ya yıllık% 9.4 artışla 35 milyar £ (43.6 milyar $, 38 milyar euro) katkıda bulundu.