Valentino'dan hem fiziksel ve hem dijital couture!
MODA

Valentino'dan hem fiziksel ve hem dijital couture!

Valentino, Roma'da hem fiziksel hem de dijital bir couture gösterisi için hazırlanıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Haziran 2020

Valentino, Sonbahar/Kış 2020 couture koleksiyonunu hem fiziksel hem de dijital unsurlara sahip olacak özel bir şovla sunmayı planladığını açıkladı.

Valentino'nun yaratıcı yönetmeni iki randevu belirledi: ilki 8 Temmuz günü 18:00'da Paris'teki ilk dijital couture haftasında sonbahar koleksiyonunun ilham kaynaklarını açıklamak için; ikincisi ise 21 Temmuz'da Roma'daki Cinecittà Studios'ta İtalya merkezli moda eleştirmenleri eşliğinde canlı bir performans sergileyecek.

"Dijital ve gerçek dünyayı birleştirecek" olan canlı şov, sanatçı Nick Knight ile birlikte çalışan yaratıcı yönetmen Pierpaolo Piccioli tarafından tasarlandı.

İtalyan moda evi, Paris'in ilk dijital couture moda haftası kapsamında 8 Temmuz'da ilham kaynaklarını izleyicilerle paylaşacak.

Valentino daha sonra 21 Temmuz'da Roma'daki Cinecittà Studios'ta İtalya merkezli moda editörlerinin katılacağı ve sosyal mesafeli önlemlere bağlı kalarak fiziksel bir gösteri düzenleyecek.

Yapılan açıklamada; "Canlı performans insan ve dijital dokunuşu bir araya getirecek ve hiçbirinin öncülük etmeyeceği bir diyalog oluşturacak. Hiçbir dijital etki insanın yerini tutamaz. Sonuç, couture'nin iç değerlerinin ifadesi olacaktır: yaratıcılık, hayal gücü ve duygu." denildi.