Akdeniz'e yolculuk
MODA

Akdeniz'e yolculuk

Pandemiden dolayı Cruise koleksiyonu Balade en Méditerranée’yi dijital olarak tanıtmaya karar veren Chanel, Capri’yi Paris’e taşıdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Temmuz 2020

Bade Çakar

2020 moda dünyası için ilklerin yaşandığı bir yıl oldu. Pandemi tüm planları değiştirdi. Chanel de ilk dijital defilesini koronavirüs sürecinde gerçekleştirdi. Bu zamana kadar Cruise defilelerini dünyanın en etkileyici tatil destinasyonlarında düzenleyen modaevi, geçtiğimiz Eylül ayında Cruise 2020/21 koleksiyonunu Capri'de tanıtacağını açıklamıştı. Ancak yapılan hazırlıklara rağmen koleksiyon Capri'de değil, online dünyada sunuldu. Elbette bu durum Chanel'in yaratıcı defile konseptlerine bir yenisini eklemesine engel değildi. Modaevi, Balade en Méditerranée koleksiyonu için Akdeniz'i Paris'e taşıdı. Rue Cambon'daki stüdyo, dijital tanıtım için Akdeniz'in sıcacık ve özgür sahiline dönüştürüldü. "Defilenin gerçekleşmesi gereken Capri hep aklımdaydı ama karantina yüzünden duruma adapte olmak zorundaydık. Elimizdeki kumaşları kullanarak koleksiyonu genişletmeye karar verdik ve böylelikle tema Akdeniz çevresinde bir yolculuğa doğru evrildi" sözleriyle deneyimini anlatan kreatif direktör Virginie Viard, Akdeniz adalarının cazibesini ve rahat havasını koleksiyona taşımış.

Viard'ın bahsettiği gibi halihazırda mevcut materyallerle ortaya çıkarılan Balade en Méditerranée için belki de modaevinin en özgür ruhlu koleksiyonu diyebiliriz. 60'ların İtalyan ve Fransız Rivierası'nda tatil yapan efsanevi aktrislerden ilham alan tasarımlar sadece şık değil, aynı zamanda kullanışlı ve çok yönlü. Yani seyahat stili için ideal özelliklere sahipler. Yukarı çekildiğinde straplez elbiseye dönüşen uzun etekler; gün içinde bikiniyle, geceleri jean ile kombinlenebilecek siyah şifon ceket; bermuda şorta yakışacağı gibi blazer ceketle de harika duracak ince askılı bluz... Koleksiyonun bir diğer özelliği de geri dönüştürülmüş parçalara sahip olması.

İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonundaki bazı tasarımlar güncellenerek Cruise koleksiyonuna eklenmiş; geniş paça jean'ler kamelya motifli kumaş panellerle özelleştirilmiş, gömlekler somon ve pembe tonlarına boyanmış, renkli tüvit ceketler ile tüvit detayların kullanıldığı jean'ler bir araya getirilmiş. Abartıdan uzak, yenilikçi çizgilere sahip tasarımların her birinde Virginie Viard'ın modern dokunuşunu görmek mümkün. Ağır ve ciddi görünümlerden uzak duran tasarımcı, renk, desen seçimleri ve eğlenceli aksesuarlarla koleksiyona Akdeniz'in enerjik ruhunu yansıtmayı başarmış. Defilede istisnasız her parça görevini başarıyla yerine getirdi; izleyenleri Akdeniz'e doğru keyifli bir online yolculuğa çıkardı.