Sportif bir yaz
MODA

Sportif bir yaz

Sokak stilini en iyi yorumlayan markalardan Les Benjamins, sezon tasarımlarını Bodrum’a taşıdı. İlhamını bisikletçilerden alan İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonunu markanın tasarımcıları Bünyamin Aydın ve Lamia Al Otaishan Aydın çiftinden dinliyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Temmuz 2020

Bade Çakar

Keyifli bir etkinlikle Bodrum pop-up mağazanızı açtınız. Les Benjamins olarak Bodrum'da yer almaya nasıl karar verdiniz?
Bünyamin Aydın:
The Bodrum Edition ile üç yıllık bir ilişkimiz var; etkinliklerle başladı, sonra dost olduk. The Bodrum Edition'ın global marka duruşu ile Les Benjamins ve benim yarattığım dünya uyum içinde.

Les Benjamins İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonu nasıl bir karaktere sahip, neler ön planda?
B.A:
Seul'dan Busan'a uzanan bir bisiklet yolculuğundan esinlendim aslında. Özellikle koleksiyonun kalıpları ve kumaşları bisikletçilerden esinlenilerek, özenle seçildi. Nane renginin bu sezon koleksiyonun en vurucu detayı olduğunu söyleyebilirim.
Lamia Al Otaishan Aydın: Koleksiyonda cycling detaylarıyla birleştirilmiş feminen dokunuşlar var; mint yeşili biker şortun dantel işlemeleri gibi. Bence her parça kendine özgü, hepsini mix & match yaparak çok fazla kombin elde edebilirsiniz.

Yaz dendiğinde sizin aklınıza ilk gelenler neler? Yaz hissiyatını koleksiyona nasıl yansıttınız?
B.A:
Yaz dendiğinde ince ve narin kumaşlar aklıma gelir. Ben özellikle ferah ve rahat hissettiren ürünler giymeyi tercih edenlerdenim. Benim için kumaş çok önemli. Baskılı yaz gömlekleri de çok ilgimi çekiyor.

L.A: Sahil, kumsal ve rahatlık hissi. Elbiselerimizde hafif kumaşlar kullanarak hoş bir hafiflik hissi yarattık. Halı desenimiz ve açık omuzlarla birleştirdiğimiz şık hoodie'lerimizi de serin yaz geceleri için tasarladık.

Yarattığınız tasarımlarda, markanın ruhunu kendi vizyonunuzla birleştirirken nelere önem veriyorsunuz?
L.A:
Tasarladığım her şeyi çok seviyorum. Tasarladığım her parçayı bireysel olarak sevmeli, sahip olmak ve giymek istemeliyim, bu benim için çok önemli.
B.A: Doğu kültürü benim ilham kaynağım. Les Benjamins'in DNA'sında ayrıca halı ve kilim deseni var. Bunu her sezon farklı kumaş ve tekniklerle koleksiyonlarıma dahil ediyorum.

Birbirinizden nasıl besleniyorsunuz? Beraber çalışmak nasıl bir deneyim?
B.A:
Lamia'nın Les Benjamins için hayal ettiği bir kadın var. Les Benjamins kadınına ruhunu veren kişi o. Kadının sesi ve kendi çizgisi olması kadar önemli bir şey olmadığını düşünüyorum. Lamia da benim vizyonumu ve tasarım dilimi çok iyi anlıyor. Güçlü bir ekip olarak çalışıyoruz. Tasarım konularında bazen anlaşamadığımız da oluyor ama çözüm odaklı olduğumuz için doğru yönü belirliyoruz.

L.A: Birlikte çalışıyor olmak çok güzel ama bazen zorlayıcı olabiliyor ki bu çok normal. İkimiz de oldukça yaratıcı insanlarız ve birçok şeyden ilham ala
biliyoruz. Bu da bizi her zaman daha iyi olmaya itiyor, birbirimizi besliyoruz.

Marka, inovatif tasarımlarıyla öne çıkıyor. Tasarımı sanat ve teknoloji ile bir araya getiriyorsunuz. Şu sıralar hangi projeler üzerinde çalışıyorsunuz?
B.A: Sürdürülebilirlik ve daha az tasarlamak. Less is more…

L.A: Üzerinde çalıştığımız birçok projemiz var ama şu an açıklayamıyoruz. Gözünüz ve kulağınız Les Benjamins'de olsun çünkü gerçekten çok heyecan verici projeler yolda!

Kendi stilinizi nasıl tanımlarsınız? Vazgeçilmez parçalarınız neler?
L.A:
Mevsimden mevsime değişebilen çok yönlü bir stile sahibim. Örneğin yaz aylarında elbise giymeyi çok seviyorum. Dolabımda kesinlikle olması gereken parça ise blazer ceket; çok seviyorum ve sürekli kullanıyorum.

Les Benjamins kurulduğundan bu yana uzun bir yol kat ettiniz. Geri dönüp baktığınızda neler görüyorsunuz?
B.A:
Geriye bakacak çok zamanım yok açıkçası. Sürekli bugüne ve geleceğe bakıyorum.