Celine'den César Baldaccini Vakfı ile mücevher iş birliği
MODA

Celine'den César Baldaccini Vakfı ile mücevher iş birliği

Hedi Slimane, Celine koleksiyonları için César Baldaccini'nin çalışmalarını kutlayan bir mücevher işbirliğine imza attı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Temmuz 2020

Celine, sınırlı sayıdaki kolye koleksiyonu için Fransız heykeltıraş César Baldaccini Vakfı ile ortaklık kurdu .

Daha önce Celine için Cody DeFranco ve David Kramer gibi çağdaş sanatçılarla sıklıkla işbirliği yapan sanat aşığı Hedi Slimane, Fransa'nın en ünlü 20. yüzyıl sanatçılarından César Baldaccini Vakfı ile bir mücevher işbirliğini açığa çıkararak işleri bir adım öteye taşıdı.

Fransız heykeltıraş César Baldaccini Vakfı ile Fransız moda evi Celine, dünyanın dört bir yanındaki yedi Celine butiğinde satışa çıkan 100 altın ve 100 gümüş kolye tasarladı. César'un hayatının son on yılında ortağı olan ve vakfın başkanı olan Stéphanie Busuttil-Janssen, işbirliğinin podyum sunumundan sadece iki ay önce bir araya gelen mükemmel bir eşleşme olduğunu söyledi.

César'un kendisi modaya yabancı değildi. Arkadaşları ve koleksiyonerleri arasında tasarımcı Azzedine Alaïa ve Yves Saint Laurent'i saydı ve kendisi Louis Vuitton ve Alaïa ile işbirliği yaptı. Busuttil-Janssen için Celine projesi hafızasını onurlandırmanın ve mirasını canlı tutmanın mükemmel bir yolu; "César modayı sevdi ve bu proje ile temsil ettiklerini yansıtabilir ve tamamen yeni bir kitleye ulaşabiliriz" diyor.