Weekend Max Mara Re-Find
MODA

Weekend Max Mara Re-Find

İngiliz moda direktörü ve stil danışmanı Lucinda Chambers, 25 yıllık tecrübesini ve vizyoner bakış açısını Weekend Max Mara Sonbahar/Kış 2020/21 Re-Find koleksiyonuna taşıdı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Temmuz 2020

Bade Çakar

Stil söz konusu olduğunda, moda dünyasında yaratıcılıkla gustoyu bir araya getiren birçok başarılı isim var. Lucinda Chambers da onlardan biri. 25 yıllık moda tecrübesinin sunduğu vizyoner bakış açısı ve detaycılıkla zaman içinde farklı markalarla bir araya gelen Chambers için sırada Weekend Max Mara var. Markanın Signature Sonbahar/Kış 2020/21 koleksiyonu Re-Find onun imzasını taşıyor. 'Tekrar bulmak' anlamıyla Re-Find, modanın zamansız parçalarının modernize edilmiş halini barındıran koleksiyon için doğru bir isim tercihi olmuş.

Max Mara'nın modern çizgisi ile kendine has, etkileyici stil anlayışını bir araya getirdiği koleksiyonu, "Rahat olduğu kadar stil sahibi. Desen ve dokunun harika bir karışımı olmakla birlikte, sonsuza kadar giyebileceğiniz sade parçalardan oluşuyor" sözleriyle tanımlayan
Chambers, yarattığı tasarımların her stile rahatlıkla uyabilecek zamansız parçalar olduğunu ekliyor. Weekend Max Mara işbirliğiyle kadınlara mükemmel bir gardırop sunmak istemiş; "Her ortama ve her saate uyum sağlayabilecek tasarımlar..."

Markanın neşeli, sakin ve rahat ruhunu taşıyan, modern olduğu kadar zamansız tasarımlar bir yandan da Chambers'ın eksantrik ve sofistike stilini yansıtıyor. Sonbahar renklerinden oluşan koleksiyonda, farklı kumaş ve doku birleşimleri ile patchwork detaylar ön planda.

Önemli bir detay olarak, koleksiyon için yeni kumaş üretimi yapılmamış. Bunun yerine Weekend'in halihazırda var olan pamuklu gabardin, su geçirmez kanvas ve rustik dokuya sahip yünleri geri dönüştürülmüş. Zamansızlık kavramı bu anlamda sadece tasarım çizgisiyle kalmamış.

Chambers, Re-Find'ı kendi stilinin önemli detaylarından olan aksesuarlarla zenginleştirmeyi de unutmamış. Şapka, desenli şal, büyük boy çanta tasarımları ve modern takılar, imza tarzının yansımalarından sadece birkaçı. "Belki kendimi tasarımcı olarak tanımlayamam ama ne giymek ve nasıl görünmek istediğimi çok iyi bildiğimi söyleyebilirim. Bir stylist olduğunda, modaya daha geniş bir çerçeveden bakabiliyorsun." Moda tasarımcılarının kreatif gücünü kendi vizyonuyla şekillendirebilmesi, kadınların neye ihtiyaç duyduğunu anlayabilmesi, onun bakış açısının en değerli unsurları. Weekend Max Mara Re-Find koleksiyonu için modern çizgilerle revize edilmiş klasik trençkotlar, oversize ya da dar kalıplı gömlekler, maksi etekler ve kargo pantolonlar, her kadının sahip olmak isteyebileceği türden tasarımlar.

İngiliz fotoğrafçı Jack Davison tarafından çekilen kampanya karelerinde koleksiyonu tanıtan isim ise Lucinda Chambers ile tanışıklığı oldukça eskiye dayanan model Karen Elson oldu. Elson ve Chambers, 1997 yılındaki kampanya çekimlerinin ardından, ikinci kez Weekend Max Mara için bir araya geldi.

Re-Find için Karen Elson mükemmel bir seçim olmuş; tüm karelerde koleksiyonun çabasız, rahat, özgür ve güçlü ruhu hissedilebiliyor.