Bulgari Barocko koleksiyonu tanıtıldı
MODA

Bulgari Barocko koleksiyonu tanıtıldı

Roma’nın sonsuz ihtişamı ve güzelliği renkli ve olağanüstü yüksek mücevhercilik fantezisinin ilhamı oluyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Temmuz 2020

Roma'lı mücevher sihirbazı Bulgari, son zamanların cesur yüksek mücevhercilik kreasyonu Barocko ile yaşamı ve güzelliği kutluyor.

Bulgari bu yeni ve çok özel koleksiyonda vermek istediği umut ve iyimserlik mesajlarını canlı renklerle, olağandışı ışık efektleriyle, fantastik şekillerle ve zarif detaylarla yansıtırken aynı zamanda neşe ve mutluluk duygularını da uyandırmak ve hatta bu duyguları tüm dünya yaymak istiyor.

Adından da anlaşılacağı üzere, Roma'nın Barok sanatının ve mimarisinin sınırsız ve muhteşem etkisi, Bulgari'nin cesur ve cüretkâr koleksiyonu Barocko'da buluşuyor.

Bvlgari, eşi benzeri görülmemiş bir şekilde, 130 yılı aşkın bir süredir seçkin ve farklı tasarımlarının ilhamını Roma'dan alıyor. Ebedi Şehir'in Barok coşkusunun anıtsal zaferi, yeni Barocko koleksiyonun eşsiz eserlerinde yankılanıyor; mükemmel bir ihtişam ve tüm zamanlara hitap eden bir denge içerisinde farklılığı ve sofistikeliği kucaklıyor.

Lorenzo Bernini'nin Dört Nehir Çeşmesi'nden ve Francesco Borromini'nin Agone'deki Sant'Agnese kilisesine, Palatino tepesindeki Horti Farnesiani'ye ve Castel Sant'Angelo'nun tepesinde bulunan Başmelek Mikail'in bronz heykeline kadar Roma'nın pek çok Barok kent simgesi, Barocko yüksek mücevhercilik koleksiyonuna ihtişam ve zarafetiyle damga vuruyor.

Barok'un kıvrımlı çizgiler, seksi şekiller, çetrefilli karmaşıklık ve akla hayale sığmayacak büyüleme ile tanımlananabilecek ikonik estetiği, Bvlgari'in çağdaş ve deneysel filtresinden geçerek yeniden tasarlanıyor ve görkemli, çok amaçlı kullanım sağlayan kreasyonlarıyla yüksek mücevhercilik tasarımı ve üretimi kuralları adeta yeniden yazılıyor.

Barok akımı ve Bvlgari arasında kültürel ve estetik bir bağ mevcut. Tıpkı Barok sanatçılar gibi, Roma mücevher ustaları da hayranlık ve şaşkınlık uyandıran coşkulu ve cesur tasarımlar sunuyor. Işık ve gölgeyle oynayan, adeta hareket ediyormuş hissi uyandıran, lüksü zahmetsiz zarafetle buluşturan tasarımlar.

Bvlgari Mücevher Kreatif Direktörü Lucia Silvestri tarafından dünyanın dört bir yanından toplanan nadir, özel, ve değerli taşlar, markanın yetenekli zanaatkârları tarafından Bvlgari'nin Roma'daki atölyelerinde işleniyor. Barok mimari motifler, 16. yüzyıl dekorlarının kavisli çizgileri, aynı zamanda doğanın en bilinmeyen varyasyonları, maksimalizm ve gereklilik arasında mükemmel bir denge kurmak için daha düz ve minimal unsurlarla buluşturuluyor.

Ahenk, zarafet ve güzellik, Barocko'nun koleksiyonunda hayat buluyor. Bvlgari'nin güzellik, pozitiflik ve neşeye olan sonsuz bağlılığının sembolleri olarak.