H&M x Sandra Mansour koleksiyonu geliyor
MODA

H&M x Sandra Mansour koleksiyonu geliyor

H&M, doğa sevgisiyle bütünleşen, güçlü ve feminen kadın koleksiyonu için tasarımcı Sandra Mansour ile iş birliği yapıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Temmuz 2020

H&M, modern bir dokunuşla vurguladığı cesur ve hayalsi estetiği ile tanınan, Beyrut merkezli Sandra Sandour markası ile iş birliği yapıyor. Güçlü kadın sanatçılardan ve doğanın güzelliğinden ilham alan koleksiyon, genç ve güçlü bir görünüm yaratan el yapımı fırfırlar, romantik kumaşlar ve sakin bir renk paletinden oluşuyor. Sandra Mansour x H&M koleksiyonu, 6 Ağustos'tan itibaren dünya çapındaki mağazalarda, Türkiye'de sadece Zorlu, İstinye Park mağazaları ve hm.com'da satışa sunulacak. 13 Ağustos'ta açılışı gerçekleşecek H&M Akasya mağazasında da ayrıca bu özel koleksiyon yerini alacak.

Sandra Mansour moda evini 2010 yılında kurdu, Beyrut'un sanat ve çevresinden aldığı ilhamla birleşen detay ve işçiliğe verdiği önem tüm tasarımlarında parlıyor. Sandra Mansour x H&M koleksiyonu için Sandra, doğadan ve Toyen, Dorothea Tanning, Lena Leclercq ve Bibi Zogbé gibi kadın sanatçılardan ilham alıyor. Ortaya çıkan sonuç ise elbise, bluz, etek, özel dikim ceket, baskılı bir tişört ve kapüşonludan oluşan kadınsı ve güçlü bir koleksiyon. Hem vücuda oturan hem de uçuşan kumaşlar ve fırfırlı etek uçlarından oluşan hacimli tasarımlar, fildişi, mantar grisi ve siyahtan oluşan renk paletiyle karışıyor. Mansour, her koleksiyonuna bir isim veriyor ve Sandra Mansour x H&M iş birliğine ise, bir ayçiçeğinin gündüzden geceye güneşi takip etme biçiminden büyülendikten sonra "Fleur du Soleil" (Güneş Çiçeği) ismini veriyor. Puantiyeler, çiçekler ve ayçiçeği motifleri ince ve narin kumaşları zenginleştirip işçiliği vurgularken, kadınsı silüetler de gücü ve kentsel hayatı vurguluyor.

To say this is emotional, is to say the least. ⁣ ⁣ This campaign and collaboration coming into fruition and my ability to share it with all of you, is beyond measure. ⁣ ⁣ As a woman, I am proud. As a Lebanese, I am proud. As a designer, I am also very proud. I'm proud to present to you the Fleur Du Soleil collection, and my wonderful journey collaborating with H&M. ⁣ ⁣ October 2019 was the start of a rollercoaster, from my Country's upheaval to a New Year filled with world wide struggle - it is a miracle of great team effort and love that this project came to life. ⁣ ⁣ I hope all of you enjoy it as much as I, and the entire Sandra Mansour x H&M Teams enjoyed making it. This is a project like no other for me. One filled with so much heart and dedication. ⁣ ⁣ To the entire Fleur Du Soleil team, I will forever hold you in my heart. This is finally happening, and we finally get to share it with the world. ⁣ ⁣ Lots of love & light,⁣ S.M. ⁣ ⁣ The collection will be available in selected stores worldwide & online, starting August 6th 2020. ⁣ #SandraMansourxhm #sandramansour #hm Thank you @malaikaholmen @hm

s a n d r a m a n s o u r (@sandramansour)'in paylaştığı bir gönderi (17 Tem, 2020, 12:50öö PDT)

"H&M iş birliğinin ilham kaynağı doğa ve doğal unsurlardı. Özellikle yaşam döngüsünü temsil eden ayçiçeği ve onun güneş ve ışığa olan bağımlılığı. Şiir ve ressamlar kumaş seçimine ilham verdi - karanlık danteller, jakarlar ve işlemeli organze kumaşlar. "Fleur du Soleil" koleksiyonuyla, dünyanın dört bir yanındaki kadınlara seslenerek onlara şu anda en çok ihtiyacımız olan "Umut" mesajı yollamak istiyorum." diyor CEO ve tasarımcı Sandra Mansour.

"Sandra Mansour'un tasarımları hakkında ilk fark ettiğiniz şey, hayalimsi kalitesi ve saf güzelliği olur, sonrasında ise işçiliğe, hikaye anlatımına ve modern gençliğine çekilirsiniz. İçinde ayrıca kadınlığı güçlendiren bir şey de var. Böyle bir öncü ile iş birliği yapmaktan gurur duyuyoruz ve koleksiyonu dünya çapında sunmak için sabırsızlanıyoruz! " diyor Maria Östblom, H&M Kadın Kıyafet Tasarım Direktörü.