H&M Vakfı, Bangladeş'teki kadın işçileri destekliyor
MODA

H&M Vakfı, Bangladeş'teki kadın işçileri destekliyor

Kâr amacı gütmeyen H&M Vakfı, Bangladeş'teki kadın hazır giyim işçilerini desteklemek için uzun vadeli bir proje başlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Temmuz 2020

Projenin ilk etabı COVID-19 acil ihtiyaçları. İlk adım olarak, 12 milyon SEK (1,3 milyon USD) WaterAid, CARE ve Save the Children'a bağışlanarak Dakka çevresindeki yaklaşık 76.000 genç kadına, ailelerine ve topluluk üyelerine acil yardım sağlandı ve ayrıca 1 milyon kişiye COVID-19 ve hijyen uygulamaları hakkında bilgi verildi. H&M Vakfı herkesi bu desteğe davet ediyor.

"Kadınları ve ailelerini doğrudan gıda, ilaç ve diğer ihtiyaçlar için nakit yardımı ile destekleyeceğiz, COVID-19 bilinçlendirme ve testi, hijyen malzemeleri ve el yıkama tesisleri sağlayacağız. Daha fazla bağışçının desteklerini farklı şekillerde göstermesini umuyoruz "diyor H&M Vakfı Program Müdürü Carola Tembe.

Bangladeş, dünyadaki en yoğun nüfuslu ülkelerden biri, bu nedenle pandeminin etkisini kontrol altına almak daha zor. Sağlık sisteminin kapasitesi test ediliyor ve önemli miktarda dış destek gerekiyor.

"H&M Vakfı ile birlikte, COVID-19 ile mücadelede iyileştirilmiş hijyenin acil ihtiyaçlarını ele alırken, su, sanitasyon ve hijyen hizmetlerinde uzun vadeli sürdürülebilir iyileştirmeler sağlamaya çalışacağız. Sürdürülebilir, kapsayıcı ve dayanıklı toplumlar oluşturmak için temel olan şey entegre bir yaklaşımdır."diyor WaterAid İsveç CEO'su Cecilia Chatterjee-Martinsen.

Salgının sağlık etkilerine ek olarak, karantina döneminin ekonomik etkisi de çok büyük. Acil yardım çalışmaları 2020 Mayıs ayı ile Aralık arası yapılan çalışmalar bu yönde de olumlu etkiler yaratmak amacıyla gerçekleştiriliyor.

"Korunmasız kadınlara, geçim ödeneği, sağlığa erişim ve cinsiyete dayalı şiddet desteği sağlayarak binlerce topluluk üyesine ulaşacağız. H&M Vakfı'ndan alınan bu bağış, ihtiyaç sahibi kadınları ve toplumları destekleyecek." diyor CARE Nederland Sürdürülebilir Kalkınma Direktörü Merlijn van Waas.