Ada Stili
MODA

Ada Stili

70’ler Ibiza’sı özel bir koleksiyonda yeniden doğdu. Loewe Paula’s Ibiza İlkbahar/Yaz 2020 tasarımları, retro desenleri ve rahat kesimleriyle dönemin özgür ruhunu günümüze taşıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ağustos 2020

Bade Çakar

Loewe, 70'Ler İbiza'sının sembolü olan Paula's ile 2017'den beri işbirliği yapıyor; hippi kültürünün getirdiği özgürlük ve doğallığı yansıtan Armin Heinemann'ın özgün desenleri, Loewe'nin zanaatkarlığı ile birleşiyor. İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonu ise hiç olmadığı kadar geniş, renkli ve özgür. Paula's markasının kurucusu Heinemann ile hippi yıllarına geri döndük, geçmiş deneyimlerinin tasarımlarına olan etkisini konuştuk. Loewe Paula's Ibiza koleksiyonu, Beymen Bodrum Yalıkavak Marina Loewe x Paula's Ibiza pop up butiği ve www.beymen.com adresinde exclusive olarak yer alıyor.

70'lerde moda dünyasına girişiniz oldukça ani olmuş. Paula's sadece bir mağaza değil, aynı zamanda hippilerin buluşma adresiydi. O dönem sizin için nasıldı?
Benim için moda ve Paula's yepyeni bir deneyimdi. Büyümenin getirdiği esaretten kurtulup, özgürlük ve yaratıcılığa dayalı yeni bir yaşam biçimi keşfetmek isteyen, farklı kültürlerden birçok insanla bir araya geldiğim, çok yönlü bir temas fırsatıydı.

Tasarımlarınız dönemin özgür ruhuna sahip. Günümüze nasıl bir enerji, algı yansıtmak istiyorsunuz?
Amacım doğanın bir parçası olmak, bu birlikteliğin özgürlüğünü ve sevincini yansıtmak. İlhamım ise doğanın sunduğu sonsuz miktarda form ve renk.

Uzun süre Ibiza'da doğanın bir parçası olarak, özgürce yaşadınız. 70'ler ruhu hâlâ sizinle mi?
O ruh beni asla terk etmez. Hippi ruhu, 70'lerdeki haliyle değil belki ama farklı şekillerde ve yönleriyle günümüzde de etkisini gösteriyor.

Loewe ile nasıl bir araya geldiniz?
Önce kreatif direktör Jonathan Anderson ile bir araya geldik. Çocukluğunu Ibiza'da geçirdiği için butiği hatırlıyordu. Bana bu inanılmaz işbirliğiyle ilgili vizyonunu anlattı, heyecanı görülmeye değerdi.

Sizce Paula's ve Loewe'nin ortak özellikleri neler?
Kaliteye ve el sanatlarına odaklanmaları. Tek bir fikrin olası tüm yönlerini araştırmaları.

Loewe tasarımlarınıza nasıl bir etki kattı?
Tasarımlarım yenilendi ve bugünün zevkine uyarlandı.

Jonathan Anderson ile çalışmak nasıl bir deneyimdi?
Sorunsuz, keyifli ve ilham vericiydi.

Loewe Paula's Ibiza koleksiyonunun estetiğini nasıl tanımlarsınız?
Renkli, genç, cesur ve giyilebilir. Yeni koleksiyon şaşırtıcı bir ürün çeşitliliğine sahip. Elbise, bluz, tişört ve pantolonların yanı sıra deri çanta, güneş gözlüğü, kemer, cüzdan, eşarp, şapka, plaj havlusu, yoga matı gibi aksesuarlar, eksiksiz bir erkek koleksiyonu ve güzel IbizaLoewe hasır sepetler yer alıyor.

Sizin favori parçanız hangisi?
Kesik Paula's logolu tişört ve Paula's desenleriyle emojileri bir arada taşıyan çantalar. Aslında tüm parçaları seviyorum.

Günümüz moda endüstrisi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Bu dönemin zorluğu; yaratıcılık ile satılabilir olma arasında denge kurmanın çok çaba gerektirmesi.