Cartier Objeleri, Hayatı Yeniden Keşfe Çıkıyor
MODA

Cartier Objeleri, Hayatı Yeniden Keşfe Çıkıyor

Louis Cartier’nin yaşama güzellik katan, önemli detayları vurguladığı, hayattan ilham alan sanatının devamı niteliğinde bir koleksiyon yaratıldı. Her bir objenin kendine has bir duygusu var. Yakınlaştıkça daha fazlasını istiyoruz, daha fazla bağlanıyoruz

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Ekim 2020

Cartier'nin 1880'den beri süregelen imza objeleri; parfüm şişesi, pudralık ve kırtasiye malzemeleri gibi günlük objelere olan ilgisi, tıpkı dünya kültürlerini keşfe çıkarcasına; dekorasyondan yazıya, seyahatlerden günlük mutluluklara bir tebrik niteliği taşıyan hediyelere keşfe çıkıyor. 1930'larda çakmak, cep saati ve kemer gibi lüks hediye objelerinin tasarımını yapmak üzere kurulan S for Silver kurulduktan hemen sonra, Louis Cartier aksesuarlara verdiği önemi bir röportajında şöyle vurgulamıştı; "Aslında biz yalnızca mücevher tasarlamıyoruz. Bizim mücevherlerimiz, bir kadının boynundaki göz alıcı bir kolye olabilir veya çantasını gerek pudralık, gerek ayna ve hatta kartvizitlik gibi objelerle doldurabilir. Üstelik bunların hepsi aynı özgünlük ve sanatın imzasını taşır."

Dekorasyon, yazı, bebek aksesuarları ve oyun temalarından kurulu koleksiyon, günlük hayatımıza ilham olmak için tasarlandı. Cartier imzalı objeler, zarafet ve dayanıklılık sağlayan malzeme seçimleriyle de kalıcılığını koruması için seçildi.

Tüm yaş gruplarına hitap eden pratik, oyuncu, zarif ya da taşınabilir objelerden oluşan dört koleksiyon, sembolik C logosu, vahşi hayvanlar ve Cartier tarihini yansıtan Maison'un imzasıyla ortak bir tarz paylaşıyor.


ENCHANTED MENAGERIE, BEBEKLER İÇİN:


20. yüzyılın başından beri, hayvanlar Cartier tarihinde küçük taş heykeller, Louis Cartier tarafından tasarlanan dekoratif objeler şeklinde ortaya çıktı. Gerçek bir galeri olan Cartier'in tarihi hayvanlarla doludur. Zaman zaman bir Curiosities Dolabını andıran ve bugün bebekler için tasarlanmış bir koleksiyona ilham veren renkli bir hayvanat bahçesi. Kelebek, tavşan, panda ve tilki, çocukluğu andıran ve Maison logosunun motiflerini içeren tasarımlara sahip: yumurtalıklar, çıngıraklar, bardaklar, gümüş fotoğraf çerçeveleri ve kaşmir battaniyeler üstünde.

KIRMIZI MİNYATÜR: OYUNCU VE ŞIK SEMBOLLER
Jeanne Toussaint'in 1944'te Fransa'nın Kurtuluşunu kutlamak için yarattığı L'oiseau libéré'den (Özgür Kuş), Cartier'de kırmızı, altın fistolu bir kutuya dönüşüyor. Cartier'in o zamandan beri tercih ettiği hayvan olan uğur böceği de bizi 1930'lara götürüyor. Defterler, kalem kutuları, porselen, fotoğraf çerçeveleri; her nesnenin kendine özgü bir hissi var. Ne kadar yakınsak, onu ne kadar çok istiyorsak, o kadar çok bağlanırız o objeye. Onlara tekrar tekrar anlam ve zaman yükleriz.

YAZI YAZMAK:

Yazı yazmanın zevkine şapka çıkartan bu objeler, dolma kalemlerden, Cartier New York'taki Stationery'ın imzasını taşıyan en yeni modellere kadar Cartier geleneğini sürdürüyor. Eskiz defterleri, kalemlikler, ıstampalar, defterler, kırtasiyelik eşyalar ve davetiyeler. Yazma sanatı, panter ve kurdele motifleriyle bezeli aksesuarlarla zenginleşiyor. Maison, kırmızı balmumuyla kullanılan mührü hediye kağıtlarına uygulayarak bu özel parçayla duygusal bağ kurmamız için yaratmış olmalı.