28. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın Kazananları Açıklandı
MODA

28. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın Kazananları Açıklandı

Fişekhane’nin tarihi atmosferinde çekimleri gerçekleşen “28. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması”nın kazananları belli oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Aralık 2020

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) tarafından 28 yıldır düzenlenen ve birçok genç tasarımcının hayatını değiştiren 28. Koza Genç Moda Tasarımcıları Yarışması'nın kazananları, bu sene pandemi koşulları sebebiyle seyirciye kapalı olarak 23 Aralık 2020 günü online yayınla açıklandı.

Yarışmanın finale kalan 10 genç tasarımcısının koleksiyonlarının defile çekimlerine Fişekhane ev sahipliği yaptı. 200 yıla yakın geçmişi ile geleceğin tasarımcılarına sahne olan Fişekhane'nin tarihi atmosferiyle bütünleşerek sergilenen defileler, aynı zamanda görsel bir şölene dönüştü.

Pandemi koşulları nedeniyle ilk kez online olarak gerçekleşen ödül töreninde ise finale kalan 10 genç tasarımcının koleksiyonları aralarında Özgür Masur, Zeynep Tosun, Özlem Kaya, Başak Dizer gibi sektörün önde gelen isimlerinden oluşan jüri tarafından değerlendirildi. Yarışmada Nadin Altıparmak birinci, Gülşah Aypak ikinci, Lidya Zenginel üçüncü oldu.