Bvlgari'nin Desteklediği Oxford Aşısından Atılım
MODA

Bvlgari'nin Desteklediği Oxford Aşısından Atılım

Bvlgari'nin bağışlarıyla desteklediği Oxford - AstraZeneca aşısı ile kez 82 yaşındaki Brian Pinker aşılandı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ocak 2021

4 Ocak 2021 Pazartesi günü itibariyle, 82 yaşındaki Brian Pinker, Oxford - AstraZeneca aşısı ile aşılanan ilk kişi oldu. Bu haftadan itibaren yarım milyondan fazla doz aşı kullanıma sunulacak. Bvlgari, Haziran 2020'de üniversitenin Jenner Enstitüsü ile gerçekleştirdiği işbirliğinden beri "Oxford aşısının" geliştirilmesini yakından destekliyor.

Oxford Üniversitesi Aşı Bilimi Profesörü Sarah Gilbert konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
"Bugün aşıyı geliştiren ekibin, zorlu koşullar altında son derece yoğun çalışmalarla geçen bir yılın ardından kutlama yapacağı gün. Aşının ilk izninin verildiği ve klinik deneyler dışında uygulaması yapıldığına göre, bundan sonra daha çok işimiz var. Birden çok regülasyon kurumuna daha fazla veri sağlamaya devam edeceğiz, ta ki aşının tüm dünyada hayat kurtarmak için kullanıldığını görene kadar."

Bu yılın başlarında Bvlgari ve Oxford Üniversitesi adına Jean-Christophe Babin ve Profesör Sarah Gilbert, Bvlgari'nin pandemiden arınmış bir gelecek inşa etme vaadinin bir parçası olarak markanın önemli bir bağış yaptığını duyurmuştu. Bvlgari'nin katkısı, Oxford'un aday aşısının geliştirilmesi için çok önemli olan son teknoloji bir Akış Sitometresini satın almasına yardımcı olmuştu.

Bvlgari CEO'su Jean-Christophe Babin ise konuyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:
"Bu olağanüstü başarısından dolayı Oxford Üniversitesi'ni tebrik ediyorum. Aşıya yönelik bu zorlu yolculukta mütevazı bir rol oynadığımız için inanılmaz derecede gurur duyuyoruz ve bu yolda diğer virüsleri de ortadan kaldırmak için önümüzdeki yıllarda Oxford ile çalışmalarımıza devam etmek için sabırsızlanıyoruz. "

Bvlgari'nin bağışı ayrıca Oxford Üniversitesi'nde aşı araştırmaları için Bvlgari Bursunu da oluşturdu. İlk iki Bvlgari bursiyeri Rebecca Makinson ve Cameron Bissett, Oxford'un aday aşısının bağışıklık tepkisine odaklanan araştırmalarıyla Ekim 2020'de doktora programlarına başladı.

Oxford Üniversitesi Rektör Yardımcısı Profesör Louise Richardson şu sözlerle düşüncelerini dile getirdi:
"Bu, İngiliz bilimi ve tüm üniversiteler için harika bir gün. Her şeyden önce, bu aşı sayesinde hayatları kurtarılacak olan birçok insan için harika bir gün. ChAdOx1'i tasarlayan, geliştiren, üreten ve değerlendirenlere büyük minnet duyuyoruz. "