Doğal Olarak Sürdürülebilir
MODA

Doğal Olarak Sürdürülebilir

‘Made in Italy’ etiketinin gücü yadsınamaz. Bu gücü etik değerler ve modern hayatın enerjisiyle birleştiren Fabiana Filippi’nin 35 yıllık serüvenini markanın başkanı ve CEO’su Mario Filippi Coccetta’dan dinliyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Ocak 2021

Sonbahar/Kış 2020 koleksiyonu için en büyük ilham kaynağınız neydi?

Fabiana Filippi bu sezon erkek terziliğini rafine bir duygusallıkla yeniden yorumluyor. Buna ek olarak, 70'ler ve 80'lere atıfta bulunan tasarım dilini çok sofistike bir şekilde güncelliyor. Rahat hacimler, net çizgiler, dolgun ve transparan materyallerin hem cüretkar hem de ustaca kullanımı titizlik ve incelikle birleşiyor. Sizi en çok etkileyen ve koleksiyona yön veren detaylar neler?

70'li ve 80'li yıllara yapılan atıflar, kadınların doğal güzelliğini örtmek yerine tamamlayan zamansız bir modernlik sunuyor. Aslında bu güçlü bir sadelik mesajı. Koleksiyona, kaşmirden ipeğe, süetten alpakaya,bomber ceketlerden şal yakalara,Prince of Wales kumaştan jakara birçok detay rehberlik ediyor. Geniş topuklu botlar ise koleksiyonun arzu nesnesi.

Mario Filippi Coccetta

Kuruluşundan bu yana markanız nasıl gelişti, değişti?

1985 yılında markayı lanse ettiğimizde kardeşim Giacomo ve ben oldukça gençtik. Bu mesleği ebeveynlerimizden miras almadık, ancak ailemizin bize aktardığı değerlerden güç aldık. Başlangıçta küçük olan, zamanla büyüyen Made in Italy koleksiyonlarının üretim ve dağıtım sürecinde daima saygımızı, tutkumuzu ve fedakarlığımızı ortaya koyuyoruz. Bu sayede, detaylara gösterdiğimiz özen, zarafet ve yüksek kalite hiç değişmedi. Kendimizden ve koleksiyonlarımızdan hep daha fazlasını istiyoruz. Sürekli benzersiz ve yeni malzemelerle üretim teknikleri araştırıyoruz. Bu, markanın kademeli gelişimini belirleyen temel taşlardan biri.

Sürdürülebilirlik hedefiniz nedir?

Sürdürülebilirlik özümüzün bir parçası olduğu için kendimizi "doğal olarak sürdürülebilir" ifadesiyle tanımlamayı seviyoruz. Ortak bir hedefe ulaşmak için bizimle işbirliği yapan tüm insanlarla, doğal hammaddelerin kullanımına ve sıfır atık hedefimize dikkat ederek çalışıyoruz.Yıllar içinde ürünlerimizin karbon ayak izi analizi ulusal programında yer almasını sağladık. Güneş panelleri ile enerji tasarrufu sağlamak, plastiğin ortadan kaldırılmasına yardım etmek ve daha birçok hedefle gezegenimize olan ilgi ve desteğimizi artırmaya çalışıyoruz. Elbette gelecek için de sürdürülebilirlik hedeflerimiz var.Bunlardan biri,koleksiyonlarda doğal olarak boyanmış organik malzemeler kullanmak için yürüttüğümüz araştırmalar.

Fabiana Filippi kadınını nasıl tanımlarsınız?

Güzel ve her yönüyle iyi üretilmiş olanı, kusursuz işçiliği seven bir kadın. Zarif ve sofistike, rahatlığı ve varlığın özünü tercih ediyor, mevsimsel trendlerin ötesine geçen bir tarzı benimsiyor.
Hırs veya yetenek; sizce başarı için hangisi daha önemli? Hırs yetenek olmadan, yetenek de hırs olmadan yaşayamaz. Bir seçim yapmak zorunda kalsaydım hırsı seçerdim çünkü sizi durmaksızın hedefe ulaşmaya teşvik eden güçlü bir dürtü.Uluslararası bir iş ortağı seçerken hangi kriterleri göz önünde bulunduruyorsunuz?

Bir moda markası için en önemli adımlardan biri,koleksiyonların yurtdışına dağıtımı için güvenilir partnerler seçmektir. İş ortaklarımızdan Vakko'da bizi ilk etkileyen şey aile değerleri oldu.Fabiana Filippi de bir ailenin doğup büyüdüğü bir marka. Bir diğer tercih unsuru da Fabiana Filippi'nin Türkiye'deki dağıtım projesi için Vakko'nun sahip olduğu becerilerdi.

Bazaar Seçti: