LVMH, Tiffany and Co.'nun Satın Alımını Tamamladı
MODA

LVMH, Tiffany and Co.'nun Satın Alımını Tamamladı

Lüks holding LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, ABD'li kuyumcu Tiffany and Co.'nun satın alımını tamamladığını doğruladı ve yeni bir üst düzey liderlik ekibini açıkladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Ocak 2021

LVMH yaptığı açıklamada, "ikonik" kuyumcunın satın alınmasının, saatlerini ve mücevher bölümünü "derinlemesine dönüştüreceğini" söyledi.

Yeni Tiffany yönetici liderlik ekibinin başında Anthony Ledru olacak. Diğer atamalar arasında, daha önce valiz şirketi Rimowa'nın CEO'su olan ve Tiffany'nin ürün ve iletişim başkan yardımcısı olan Alexandre Arnault ile Louis Vuitton'un başkanı ve icra kurulu başkanı Michael Burke, Tiffany yönetim kurulu başkanı olarak seçildi.

LVMH, geçişle ilgili olarak, Tiffany'nin mevcut CEO'su Alessandro Bogliolo'nun 22 Ocak 2021'e kadar şirkette kalmayı kabul ettiğini ve daha sonra şirketten ayrılacağını söyledi.

Baş sanat yönetmeni Reed Krakoff ve Tiffany'nin genel müdür yardımcısı ve marka başkanı Daniella Vitale, "kısa bir sorumluluk devri" nin ardından mücevher markasından ayrılacak.

LVMH'nin başkanı ve CEO'su Bernard Arnault şunları söyledi: "Tiffany'yi ve onların tüm yetenekli çalışanlarını grubumuzda ağırlamaktan mutluluk duyuyorum. Tiffany, ikonik bir marka ve küresel kuyumculuk sektörünün mükemmel bir amblemidir. Sevgiyle eşanlamlı olan ve Blue Box'ı dünya çapında saygı duyulan bir marka olan Tiffany'yi yıllar boyunca prestijli Maisons'umuzun her birine uyguladığımız aynı özveri ve tutku ile desteklemeye kararlıyız." dedi.