Hervé Moreau'dan sezonun gelinlik trendleri
WEDDING

Hervé Moreau'dan sezonun gelinlik trendleri

Pronovias kreatif direktörü Hervé Moreau, Cruise 2020 koleksiyonunu tanıtmak için İstanbul’daydı. Fransız tasarımcıyı yakalamışken hem koleksiyonu hem de sezonun gelinlik trendlerini öğrendik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Mayıs 2019

Çimen Uzsoy G.

Pronovias Cruise 2020 koleksiyonunuzun teması Dancing Lights. Ardında nasıl bir hikaye var?
Ben ilhamımı sanattan almayı seviyorum. Dancing Lights için ilham kaynağım Van Gogh ve onun Yıldızlı Gece tablosu oldu. Bunun sonucu olarak bu yılki koleksiyonumuz daha ışıltılı ve hafif; gelinlerimiz gece boyunca rahatça dans etmenin keyfini çıkarabiliyor.

Yılın gelinlik trendlerine gelecek olursak; geçen sezondan farklı neler var?
Bu yıl minimalizm ve stil sahibi sadelik daha da ileriye götürülüyor. Kayık yaka, boho ve uçuş uçuş romantik gelinlik trendleri güçlü olmaya devam ediyor. Pronovias, pazar lideri olarak tendleri takip eden değil, yaratan taraf elbette.

Fotoğraflara her baktığımızda o ilk andaki coşkuyu hissetmemizi sağlayacak doğru gelinliği seçmemiz için ne önerirsiniz?
Gelinliği denerken selfie çekip üzerinizde nasıl durduğuna bakın. Bir de mutlaka düğün mekanına uygun bir tasarım seçmelisiniz. Yani önce mekanı belirleyin, sonra gelinliği.

Kullanmayı en sevdiğiniz malzeme ve detaylar?
Bu yıl favori detayım, tamamen yeni bir şey olan inceltici astar ve entegre edilmiş şekillendirici korse. İmza modellerimizden Crepe Mermaid gelinliğin içinde mükemmel görünmenizi sağlıyorlar. Kuyruk ve duvaklara işlediğimiz boncuk ve dantel detaylarını da seviyorum, gelinliklere dramatik bir etki katıyorlar.

Konu gelinlik olunca renk, uzunluk, kumaş gibi bir takım geleneksel faktörler devreye giriyor. Bunların tasarım alanınızı kısıtladığını hissediyor musunuz?
Kesinlikle kısıtlayıcı bulmuyorum. Bunlar gerçekler; kendimizi bu gerçekliğe adapte ve dahil etmeliyiz ki tasarımlarımız anlamlı olsun.

Dancing Lights koleksiyonunda yalnızca gelinlik değil, parti kıyafetleri de yer alıyor. Önümüzde uzun bir düğün mevsimi var ve çoğumuz şimdiden onlarca düğün davetiyesi aldık. Hangi parçalara yatırım yapmamızı tavsiye edersiniz?
Bu, düğüne, davetin türüne ve kişiliğinize göre değişir. Harikulade şık smokinlerden zarif tulumlara, baştan aşağı payet kaplı gösterişli modellerden yalın, aksesuarlarla daha şık ya da daha spor hava katabileceğiniz temel davet parçalarına kadar pek çok farklı seçeneğimiz var.