Hafif ve eğlenceli bir sezon
WEDDING

Hafif ve eğlenceli bir sezon

İlkbahar-yaz davetlerindeki en son yeme-içme trendlerini, Vanessa Catering kurucu ortakları Vanessa Menase Farhi ve Eli Menase’den öğrendik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Mayıs 2019

Çimen Uzsoy G.

Bu sezon düğünlerde hangi trendler öne çıkıyor ve mutfağa nasıl yansıyor?
Vanessa Menase Farhi: Bu sezon eski tip açık büfe veya set menülerden oluşan davetler yerine çok daha dinamik bir trend dikkat çekiyor. Varil arkasında şeflerin durduğu ve anlık olarak karşınızda yemek pişirdiği, sokak lezzetlerinin ön planda olduğu, hafif ve eğlenceli menülerin tercih edildiği düğünleri sık sık göreceğiz. Barbekü, peynir-şarküteri, salata ve daha pek çok farklı köşenin bir arada olduğu bu davetler çok daha samimi ve renkli geçiyor. Biz de mutfakta yaratıcılığımızı rahatça kullanıyor ve hazırlanırken çok keyif alıyoruz.

Davet için menü hazırlarken en çok hangi kriterlere dikkat edersiniz?
V.M.F
: Menü hazırlığında dikkat ettiğimiz en önemli unsur kişiye özel çalışmamız. Davet sahibinin hikayesinden, zevklerinden ve davetin temasından yola çıkarak menü hazırlamanın çok daha yaratıcı olduğunu düşünüyoruz. Mekan bile menünün hazırlanmasında etkili olabiliyor. Mevsiminde malzemelerle, ahenk yaratacak tatları bir araya getirerek menüyü ortaya çıkarıyoruz.

Bahar ve yaz düğünleri için favori malzemeleriniz?
V.M.F:
Mutfağımızda sürekli yenilikler denemek, birbirine zıt gibi görünen tatlardan imza lezzetler yaratmak rutinimiz oldu. Bu bahar mango ve limonotlu karides favorilerimiz arasına girdi. Tuzlu makaron, deniz börülceli ricotta, isli köz patlıcanlı burrata gibi kontrast lezzetler de düğünlerimizde karşınıza çıkacak. Tatlı tarafında ise ruby çikolata gözdemiz. Ananas, limon ve mangoyla eşleştirdiğimiz ruby ile harika tatlar yakaladık.

Minimum ve maksimum kaç kişilik davetler gerçekleştiriyorsunuz?
Eli Menase:
Beş kişiden başlayarak oturmalı düzende 350, ayakta ise 750 kişilik davetler gerçekleştiriyoruz. Restoran mutfaklarında menüler belirli aralıklarla değişirken, catering mutfaklarında her gün farklı menüler ortaya çıkarıyoruz. Bu da işimize daha fazla yaratıcılık ve dinamizm katıyor.

Nişan ve düğün davetleri söz konusu olduğunda, yeme-içme açısından "mutlaka" ve "asla" dedikleriniz neler?
V.M.F:
Keskin çizgilerde olmamakla birlikte, davet yeri, hava koşulları, mevsimsellik gibi faktörlere bakarak yeme-içme anlamında yorumlarımız olabiliyor. Örneğin mevsiminde olmayan bir malzeme veya yoğun yaz sıcaklarında açık havada tüketilmesi tercih edilmeyen bir ürün kullanmak yerine karşı tarafı da memnun edecek alternatif çözümler üretiyoruz.

İmza tabak ve sunumlarınız neler?
V.M.F:
Pişmaniyeli dondurmalı cheesecake ve dana yanak artık ismimizle özdeşleşmiş ürünlerimiz haline geldi.

Evlilik hazırlığında olanlara vereceğiniz bir altın öğüt?
E.M:
Hem bu günlerin keyfini çıkarmak hem de o geceyi kusursuz planlamak için catering tarafında gerçekten sizi anlayan bir ekiple çalışmanızı öneriyoruz. Hayalinizi kolayca menüye yansıtan, çözüm odaklı hareket eden, hijyen ve kaliteden taviz vermeyen bir ekip sayesinde davetiniz unutulmaz olacaktır.