Balayında neredesiniz?
WEDDING

Balayında neredesiniz?

Hayallerinizdeki balayı için en özel adresler bir arada.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Haziran 2019

İlker Topdemir

Keşif yolculuğumuza Maldivler ile başlayabiliriz. Yeni açılan Joali Maldives lüks ve mimarinin en son örneğini sunuyor. Yılın konuşulan resort'u diyebilirim. 73 villadan oluşan adres, farklı okyanus ve beach villaları, inanılmaz büyük kral suiti ve restoranları ile yılın adası seçilmeyi hak ediyor. Autoban Design Studio tarafından tasarlanan ve detayları ile hayranlık uyandıran adada adeta rüya aleminde dolaşacaksınız. Muhteşem bir spa ve Jadugar diye adlandırılan butler servisi de burada bulacaklarınız arasında. Adaya geldiğiniz an itibariyle her saniye her isteğinizi karşılayacak kişi olan Jadugar'ınıza o kadar alışıyorsunuz ki, ondan ayrılmak istemeyeceksiniz! Şef Ashley Goddard ve ekibi menü konusunda mükemmel bir iş çıkarmış. Benim favorim olan Japon restoranı Soake hem her detayı hem de yemekleri ile sizde alışkanlık yapabilir. Ayrıca beach bar, İtalyan restoranı, ana restoran ve tatlı odası muhteşem gastronomik mekanlar.


Mauritius'taki One & Only Le Saint Géran

Hint Okyanusu'nda, Mauritius'un Belle Mare bölgesinde bulunan One & Only Le Saint Géran, beyaz kumsalları ve yemyeşil doğası ile cennetten bir köşe. 142 suit ve villası, 2 ya da 3 yatak odalı villaları ve adanın en büyük golf sahası ile 2019'da En İyi Resort listesinde yer aldı. Su sporu seçenekleri ve spa'sı ile beş yıldızlı bir balayı destinasyonu.

Bulgari Bali, lüksün sınırının olmadığını birebir deneyimleyeceğiniz, Uluwatu bölgesinde inanılmaz bir otel. İtalyan mimarların yaptığı, her yerine ince detayların hakim olduğu muhteşem bir adres. Okyanustan 150 metre yükseklikte, 59 havuzlu villası ile huzuru yakalamanız için her şey düşünülmüş. Il Ristorante Songkar ve La Spiagga dahil üç restoranın olduğu otelde günün her saati bir şeyler yiyebilirsiniz. Özel plajı da mevcut. Bulgari markasının belki de en etkileyici oteli.


Belmond Castello di Casole, 10. yüzyıla dayanan tarihi ve ihtişamıyla Toscana ortasında bir cennet

Şimdi İtalya'ya geçelim. Belmond grubuna ait Belmond Castello di Caselo, Toscana bölgesinde 5000 senelik hikayesi olan bir adres. Ful renovasyon sonrası kapılarını açan, 39 oda ve suitten oluşan otel, Floransa Havalimanı'na 67 kilometre uzaklıkta. Huzurlu doğa yürüyüşleri, yoga ve truffle turları için ideal. Ayrıca küçük de olsa bir spa'sı bulunuyor. Gözlerden uzak bir balayı için harika seçim.


Mandarin Oriental Lago di Como

İtalya'nın diğer incisi Como Gölü yaz aylarında daha da güzel oluyor. Kapılarını henüz birkaç hafta önce açan Mandarin Oriental Logo di Como, göle bakan 75 oda ve suitten oluşuyor. Odalar 35 metrekare ile 250 metrekare arasında değişiyor. Milano Malpensa Havalimanı'na 65 kilometre mesafedeki otel, Como merkeze ise 5 dakika uzaklıkta. Como Gölü üstüne yapılmış havuzunda yüzmek farklı bir duygu.


Sicilya'daki Verdura Resort

Roccoforte grubunun incisi Verdura Resort Sicilya'nın Sciacca bölgesinde bulunuyor. Masmavi denizle yemyeşil doğanın el ele verdiği ortamı ve İtalyan yemekleri ile çok eğlenceli bir resort. İçinde dev bir golf sahası, farklı havuzlar ve bir spa da mevcut.


Capri Palace'ın maviliğe açılan odalarından biri

Amalfi bölgesi ve çevresi; kumsalları, rengarenk binaları ve butik otelleri ile genç balayı çiftleri için ideal. Capri Adası'ndaki Capri Palace, bembeyaz odaları ve suitleri, Michelin yıldızlı restoranı ve kendi özel kumsalı ile romantik bir balayı için ideal. Toplam oda sayısı 50 olduğu için odalar çok önceden doluyor, aklınızda olsun. Otelin spa'sı ise terapileri ve çiftlere özel odaları ile ayrı bir vaha diyebilirim.


Amalfi'deki Santa Caterina Hotel'in sonsuzluk havuzu

Amalfi'den bir adres daha; balayı tatili için kusursuz bir seçim olan Hotel Santa Caterina. Kuşbakışı baktığı Amalfi'nin "ana kraliçesi" olarak anılan otel, romantizmi yakalamış 66 odası ve klasik standardı ile gönülleri fethediyor. Kayaların arasındaki plajı ve havuzu ile baş döndüren mekan, Amalfi'de buradan başka yerde konaklamayan müdavimlerle dolu ve bu yüzden mutlaka erken rezervasyon gerektiriyor.


Capetown'ın en meşhur oteli Babylonstoren'in kral dairesinden

Güney Afrika, enerjisiyle, ışığı ile çok farklı. Uzaklara yolculuk yapmayı sevenlere ve zamanı bol olanlara Cape Town'ı seçmelerini öneririm. Hotel Babylonstoren toplam 22 evden oluşuyor. Rüya gibi bir şarap çiftliği içindeki küçücük, bembeyaz evleri, uçsuz bucaksız bahçesi, size tahsis edilmiş golf arabası, açık hava yüzme havuzu ve spa'sı ile çok özel bir mekan. Üç restoranı bulunmakta ve menüdeki çoğu ürün otelin kendi bahçesinde yetişiyor. Babylonstoren'in olduğu bölgede o kadar çok gezilecek, yapılacak, görülecek şey var ki, en az 7 gün konaklamanızı öneririm.


Beverly Hills'in kalbindeki Sofitel Los Angeles'ın ihtişamlı lobisi

Los Angeles, mavi gökyüzü ve enerjik havası ile çılgın balayı sevenler için ideal. Araba kiralayıp, "Ver elini okyanus kenarı Malibu, Los Angeles ve Las Vegas!" diyen maceraperestler için ideal. Melekler Şehri'nin her yeri merkez sayılır ama Sofitel Los Angeles lokasyon olarak birkaç meşhur caddede turlamak ve alışveriş yapmak için ideal. 295 odası ile Beveryl Boulevard üzerinde bulunan otel uzun dönem konaklamak için doğru seçim.