Çiçeksiz gelin olmaz
WEDDING

Çiçeksiz gelin olmaz

Bu sezon gelin buketlerinde, saç aksesuarlarında ve süslemelerde hangi çiçekleri göreceğimizi, en havalı stilleri ve son trendleri Happy Me Flowers’ın kurucusu Zeynep Özçoban anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Haziran 2019

Çimen Uzsoy G.

Çiçekler ilkbahar ve yaz düğünlerinin vazgeçilmezi. Gelin buketinden masa dekorasyonuna, yiyecek-içecek süslemesinden saç aksesuarlarına her yerdeler. Peki, bu sezon en çok hangi çiçekleri ve aranjman stillerini göreceğiz?
Doğal, romantik ve bohem tarzları sıkça göreceğiz. Bu üç tarz, düğünün ana temasını oluşturacağı gibi, gelinin el buketinden saç aksesuarlarına tüm detaylarda kendini gösterecek. Pastel somon, lila ve uçuk pembe çiçekler bol yeşilliklerle kullanılacak. Tercih edilecek çiçekler aylara göre değişecektir elbette. Yaz başı şakayık, sıcak yazda ortanca, orkide, bahçe gülleri, kır çiçekleri mekana ve düğünün tarzına göre kullanılacaktır. Aranjman stili olarak bol yeşilliğin kullanıldığı, yapılı gibi olmayan, salaş görünümlü bohem tarzları bolca göreceğiz.

Tasarımlarınızda hem taze hem de kuru çiçekleri kullanıyorsunuz. Yakın zamana kadar kuru çiçek düğün süslemesi için pek tercih edilmezdi ama son yıllarda sık görür olduk. Siz ne düşünüyorsunuz?
Özellikle kır düğünlerinde ortama uyması ve hatıra olarak da saklanmak istenmesi nedeniyle kuru çiçek tercih edilebiliyor. Ben taze kır çiçeklerini lavanta, adaçayı gibi kuru çiçeklerle kullanmayı seviyorum.

Davet sahipleri en çok hangi konuda hassas veya ısrarcı oluyor?
Çiçeğin cinsi, renk kombinasyonu, aksesuar ve vazo seçimi çok fazla üstünde durdukları konular. Bazen de belli bir çiçekte çok ısrar eden oluyor. Bir müşterim tüm süslemenin ve gelin buketinin kala çiçeğinden olması için çok ısrar etmişti mesela ve o mevsimde bulmakta sıkıntı yaşamıştık.

Size gelenlerin aklında belli bir renk ya da çeşit oluyor mu, yoksa siz mi yönlendiriyorsunuz? Hangi tip düğün ya da gelinlere ne tür çiçekler öneriyorsunuz?
ki türlü de oluyor. Ne istediğini bilerek gelen davet sahipleri zaten mekan ve tarz konusunda net oldukları için istedikleri çiçek ve renkleri de belirtiyorlar. Süsleme ve çiçek detaylarına çok girmek istemeyenleri ise mevsimin çiçeklerine ve mekanın özelliklerine göre ben yönlendiriyorum. Şık bir mekanda yapılacak düğünde, davetin tarzı, kullanılacak çiçekler ve aksesuarlar da mekana uygun olarak seçiliyor; orkide, gül, şakayık başlıca tercihlerimiz. Eğer düğün sahiplerinin tarzı bohemse, düğün kırda, deniz kenarında veya parti havasında olacaksa kır çiçekleri, ortanca, lavanta ve bol yeşillik kullanıyorum.

Sizden çiçek konusunda altın bir tavsiye isteyebilir miyiz?
Doğal bir görünüm ve kişisel tarzı doğru şekilde yansıtacak çiçekler seçilmeli.