Bir düğünde asla yapmamanız gereken 3 şey!
WEDDING

Bir düğünde asla yapmamanız gereken 3 şey!

Bir görgü kuralları uzmanına göre, bir düğünde asla yapmamanız gereken 3 şey...

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Ağustos 2019

Zeynep Gürer

Görgü kuralı uzmanları bize ne yapmamız ve yapmamamız gerektiğini söylemeye bayılırlar. Nerede tatil yapmalıyız, ne yemeliyiz ya da mutfak dolaplarımızda bulundurmamız gerekenler - İnternet, 'doğru' davranmanın nasıl bir rehber olduğuyla dolu.

Ancak bazı değişmez ve dönüşmez görgü kuralları için bir danışmana ihtiyaç duyabilirsiniz! Ulusal görgü kuralları uzmanı Diane Gottsman başkasının düğününde asla yapmamanız gereken 3 şeyi sıralıyor...

1- BEYAZ GİYMEMELİSİN

Başkasının düğününde beyaz giymemelisin! Ama muhtemelen bunu zaten biliyordun, değil mi? Düğün konuklarının beyaz giymemeleri gerektiği yazısız kurallardan biridir. Çünkü herhangi bir nedenle aksi söylenmediği sürece Gottsman, "Beyaz renk gelin için ayrılmıştır." diyor.

2- ÇOCUKLARA İYİ UYKULAR!

Görgü kuralları uzmanı düğün için çocuksuz bir organizasyon planlanıyorsa buna uyulması gerektiği taraftarı. Ülkemizde genelde davetiyelerin alt kısmında "Çocuklara iyi uykular şeklinde" belirtilen çocuksuz düğünler her ne kadar bizim kültürümüzde pek hoş karşılanmasa da bu tarz organizasyonlar gittikçe artıyor. Gottsman, "Konukların davetiyedeki isteği yerine getirmesi gerekir" diyor.

3- BAŞKA BİR ŞEYİ KUTLAMAMALISIN

Kimse bu özel günde ikinci planda olmak istemez. Bu yüzden görgü kuralı uzmanının dediği gibi, "O günün kutlaması gelin ve damat için ayrılmalı. Gelin ve damadın önceden kabul etmediği sürece başka bir kutlama başka bir zamana ertelenmeli."