Düğün erteleme klavuzu
WEDDING

Düğün erteleme klavuzu

Covid-19 virüs pandemisi tüm dünyayı eve hapsetmekle birlikte binlerce çiftin düğün hayalinin de başka bahara kalmasına neden oldu. Evlilik hazırlığı yapanlar düğün tarihlerini ertelemek zorunda kaldı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 2 Nisan 2020

Zeynep Gürer

İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 salgını nedeniyle 16 Mart itibarıyla düğün salonları tedbirler kapsamında kapatıldı. Belirsiz bir süre sosyal izolasyonu korumak ve büyük toplulukların bir araya gelmesini engellemek için alınan karar haliyle düğün için gün sayan çiftleri hayal kırıklığına uğrattı.

Peki virüs nedeniyle düğününü ertelemek isteyenlerin ne yapması gerekiyor? Süreç nasıl işliyor? Ödenen salon ücreti ya da kaporalar ne olacak?

Yaklaşık 243 sektörle direkt olarak bağlantılı olan 'hayatınızın en özel günü' için mekanla çoktan anlaşma yaptıysanız sözleşmenizi kontrol etmenizi öneririz. Hiçbir zaman iptal olmayacağını düşünerek bazı noktaları gözden kaçırmış olabilirsiniz ancak sıralanan maddeler arasında ücret iadesi yer alıyor olabilir.

Böyle bir seçeneğiniz yok ise bile bu süreçte organizasyon şirketlerinin ve düğün mekanlarının son derece anlayışlı olduklarını ifade edebiliriz. Düğünü tamamen iptal etmek yerine tarih değişikliği talep ettiğinizde ödediğiniz ücretin yanmayacağını bilmek herkesi rahatlatacaktır.

Elbette salon ücretlerini peşin ödeyen düğün sahipleri de var. Düğününüzü ileri bir tarihe ertelemek istediğinizde sorun yaşanmayacak ancak komple iptal istediğinizde peşin ödediğiniz tutarın belli kısmını kesmek isteyebilirler. Ancak yine de her koşulda mekanla direkt olarak konuşmanızı ve kesinlikle sözleşmenizi kontrol etmenizi öneririz.

Düğününüzü ertelemek için adım adım kılavuz:

1- Öncelikle, varsa planlayıcınızla konuşun. Düğününüzü ertelemenin mali etkilerini size bildiren bir risk değerlendirme tablosu hazırlayacaklardır.

2- İkincisi, tüm özel gününüz için anlaşma sağladığınız herkese bir e-posta gönderin. Direkt olarak sizin ağzınızdan yazılmış ve samimiyetle durumu anlattığınız mail veya bir mesaj işe yarayacaktır.

3- Düğünün ertelenmesi hakkında tüm misafirlerinizi bilgilendirin ve bir sonraki müsaitlikte ne zaman hazır olabileceklerini danışın.

4- Hemen, önerilen yeni tarih(ler)inizde mekanı kontrol edin. Hafta ortası evlenmeye karar verirseniz daha fazla seçenek bulacağınız kesin.

5- Son olarak, yeni tarihinizde düğün için anlaşma yaptığınız firmalarla (fotoğraf çekimi, düğün mekanı, organizasyon şirketi) görüşerek müsait olup olmadıklarını kontrol edin.