Organik ev yemekleri Olivmare’de
MODA HABER

Organik ev yemekleri Olivmare’de

Halaskargazi Mahallesi’nin güzel sokaklarından birinde, Zafer Sokak’ta, dört yıldan bu yana organik market olarak hizmet veren Olivmare’de organik ev yemekleri de pişiriliyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Kasım 2015

Özellikle Türkiye'deki organik tarım ve ürün çabalarının sıkıntılı yol aldığını, hayal kırıklıklarıyla dolu olduğunu görüyorken, Funda Göker'in leziz yemeklerini görmezden gelmek istemedik. Organik pazar Türkiye'de çoğunluk tarafından pahalı olduğu ve "gerçek organik" olmadığı düşünülen ürünlerden oluşuyor. Bu durum organikle uğraşanların hevesini kırıyor. Oysa adaçayı, kuru üzüm, kuru fasulye, bulgur gibi organik ürünler Türkiye'nin ihracat ürünleri arasında. Funda Göker, Türkiye'de doğal ve organik karmaşasının had safhada olduğunu söylüyor. Kapı önünde yetiştirilen herhangi bir ürünün organik olarak belirlenmemesi gerektiği gibi temel bilgilerden başka, özellikle kök sebzelerde organik olanları tercih etmemiz gerektiğini anlatıyor. Evlerde çamaşır, bulaşık deterjanı gibi ürünlerle birlikte yüzde 60, yüzde 70 oranında organik tüketime geçilmesini salık veriyor. Ama her şeyden önce araştırma yapılmasını, merak uyandıran ürünlerin denenmesini ve bol bol soru sorulmasını arzuladığını ekliyor.

Olivmare'de mutfağımızın bir klasiğini, kuru fasulye ve bulgur pilavını, tattık. Hem hayli lezzetli, hem hafifti. Pazar hariç haftanın 6 günü açık olan Olivmare'de öğle yemeklerinde zeytinyağlılar, organik kuzu etinden köfte, çorba ve salata çeşitleri, tencere yemekleri ve tatlılar servis ediliyor. Sabah saatlerinde kahvaltı, akşamüstü ise çay saati için hazırlanan lezzetler hazırlanıyor. Mekanda üçer kişilik üç masa yer alıyor. Kimi zaman dışarıdaki iki masada da servis veriliyor. Cumartesi günkü menü salata ağırlıklı oluyor, çünkü ekolojik pazardan taze yeşillikler o gün temin ediliyor. Olivmare'de vegan, vejetaryen ve glütensiz yemekler de pişiriliyor. Yemek listesi her gün e-postayla müşterilere ulaştırılıyor.

Halaskargazi Mahallesi, Rumeli Caddesi Zafer Sokak No:34/A
Telefon: (0212) 291 46 56
Olivmare Pazar günü hariç 08.00-20.00 arası açık.
Kadınlar için: Olivmare'de 15 günde bir Bildiklerini Paylaşma söyleşileri düzenleniyor. Bu söyleşiler sadece kadınların katılımıyla gerçekleşiyor.

Fotoğraflar: Mete Ersöz