Del Mare Ayvalıklı şefiyle öne çıkıyor
MODA HABER

Del Mare Ayvalıklı şefiyle öne çıkıyor

Çengelköy’de, Osmanlı İmparatorluğu döneminde önceleri fil ambarı daha sonra ispirto fabrikası olarak kullanılan mekanı 12 yıldır Del Mare olarak biliyoruz. Geçtiğimiz aylarda Ali Türker ve ekibi tarafından yenilenen Del Mare Girit mutfağı üzerine çalışıy

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Kasım 2015

Del Mare'de pişirilen otların bir kısmı Ayvalık Cunda Adası'ndaki Del Mare'ye ait olan Del Mare Organik Çiftlik'ten getirtiliyor. İlk hasadı 2014 yılında yapılan 18 dönümlük bu arazide, bakla, enginar, zeytin, zeytinyağı da üretiliyor. Del Mare'nin mutfağı hem malzemeye hem genel anlamda mutfak sanatlarına hakim bir şef tarafından yönetiliyor. Mehmet Yılmaz Ayvalıklı, uzun yıllar balıkçılıkla ilgilenmiş, bu iş alanında çalışmış. Özellikle, hanoz, mıngır, peygamber balığı gibi, Ege'nin bilinmeyen balıklarını tanıtmak istediğini anlatıyor. Mehmet şefin bize ikram ettiği her lezzet az işlenmiş ve dengeliydi. Ahtapot, cibes ve lakerda da ikinci tabakları rica ettik. Mehmet Yılmaz, sarımsak ya da hardal gibi eklemelerle kolaya kaçarak malzemenin doğasını ve kalitesini değiştiren mekanların süreklilik sağlayamayacağını söylüyor. Özellikle balık restoranlarında müşterilerin gitgide bugüne kadar uzak durdukları deniz ürünlerini denediklerini ve artık temel farklılıkları anlayıp dile getirdiklerini anlatıyor. "Bu kalamar ithal!"diyebilen bir müşteri karşısında hiçbir şefin ve mekanın küçük düşmemesi gerekiyor. Yılmaz, bu merakın ve artan bilginin Yunanistan'a ve adalarına yapılan seyahatlerle ilintili olduğunu düşünüyor. Komşudaki lokal deniz ürünlerini görece uygun bir fiyata tadabilen kişilerin İstanbul'a benzer beklentilerle döndüklerini ve ürünleri sorgulamaya başladıklarını söyleyen Yılmaz'a katılmamak mümkün değil.

Kuleli Caddesi, No:53/4, Çengelköy
Telefon: (0216) 422 57 62

Del Mare haftanın her günü 12.00-02.00 arası açık. Restorana ait olan tekneyle Kuruçeşme'ye servis sağlanıyor.