Teşvikiye’nin klasiği Ataşehir’de
MODA HABER

Teşvikiye’nin klasiği Ataşehir’de

Teşvikiye’de, semtin en canlı noktasında, Teşvikiye Caddesi üzerinde 20 yıl faaliyet gösteren Hacıbey, yaklaşık 6 aydır konuklarını Ataşehir’de ağırlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mart 2016

Asya Yakası'nın ilk büyük çapta siteleşen bu yeni semti uluslararası şirketlerde çalışanlar ve küçük yaşta çocukları olan aileler tarafından benimsenmiş görünüyor. Hacıbey'in Ataşehir'deki döner lokantası Teşvikiye'dekinden hayli farklı. 7 katlı bir binada 7000 metrekarelik bir alanda hizmet veriliyor. Bu alanın 1000 metrekaresi çocuklar için aktivite alanı olarak hazırlanıyor. Bina ve bulunduğu semt Hacıbey'in İstanbul Dönerciliği konseptiyle örtüşmüş. Daha modern ve hızlı… Hacıbey'in sahibi İsmet Hacıbeyoğlu'yla dönerdeki kuzu ve dana eti oranlarını konuşuyoruz. Her zaman merak edilen bir konu… İsmet Bey, kuzu dönerin tercih edilmemesini kötü işletmeciliğe bağlıyor. Tüketicilerin istismar edildiğini, yaşı geçen koyunlar kullanıldığını anlatıyor. Damak tadının da değişim gösterdiği bir gerçek. Teşvikiye Hacıbey müdavimleri yüzde 40 kuzu eti oranını talep ederken, Ataşehir'de bu oran daha düşük. Hacıbey'de döneri ve Halep işi kebabı tattık. Tüm et çeşitleri porsiyon ve büyük porsiyon olarak iki şekilde servis edilebiliyor. Hardaliye kaçırılmaması gereken bir lezzet. Kumkuatlı zerde ise hafif, çok hoş bir tatlı. İsmet Bey, eski müşterilerini birer mektupla yeni mekanlarına davet ettiklerini anlatıyor. Müşterilerin bu davetin akabinde neler söylediklerini bilemiyoruz, ama restorancılıktaki değişimlerden yakınanlar, eskileri, zarif günleri arayanlar olacaktır. Ancak yemek sektöründe de dönüşüm çoğu zaman kaçınılmaz. Yeter ki gerçek, özenli ve kaliteli olsun. Bir Teşvikiye klasiğinin Ataşehir'i seçmesi gelenekten geleceğe bir köprü yaratacaktır.

Küçükbakkalköy Mahallesi, Attila İlhan Caddesi, No:37/A, Ataşehir
Tel: (0216) 574 53 53-54
Hacıbey Döner Lokantası her gün 11.30-22.00 arası açık
Hacıbey dönerle ilgili: http://www.asliesasi.com/