New York'ta Aralık
MODA HABER

New York'ta Aralık

Tatil sezonu şehrin en romantik zamanlarından biri. Her ne kadar pandemi sebebiyle birçok değişiklik yaşıyor olsak da kış pazarları açık, buz pistleri sizi kaymaya davet ediyor ve Rockefeller Center’daki Noel Ağacı tüm ihtişamıyla parlıyor. Diğer yandan,

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Aralık 2020

Bruce Davidson: Outsider on the Inside

Bruce Davidson: Outsider on the Inside, efsanevi Magnum Photos üyesinin müze koleksiyonundan yüzden fazla fotoğrafını bir araya getiriyor. Çalışma baskılarından nadir vintage eşyalara uzanan eserler, Davidson'ın dolaysız açıklık ve duygu örneklerini kaydetme konusundaki benzersiz yeteneğini sergiliyor. Davidson, kariyeri boyunca kamerasını ana akım toplumun çevresindeki toplulukların hikayelerini kaydetmek için kullandı. Amerikalı fotoğrafçı, Brooklyn Gang (1959), East 100th Street (1970), Subway (1980) ve Central Park (1995) fotoğraf denemelerinde, insan doğasının tasvirlerinde özneleriyle objektifin arkasındaki ilişkiyi dürüstçe şekillendirdi. Sergi, fotoğrafçının New Yorkluların yakın çevreleriyle etkileşime girdiği tasvirlerine odaklanıyor ve çoğu zaman özel alanlarının sınırlarını kamusal alana doğru genişletiyor. Kişisel anlar parklara, sokak köşelerine ve diğer ortak alanlara doğru ilerlerken ve Davidson onları bir sanatçı - etnograf titizliğiyle gözlemlerken bu geçici etkileşimlerin içerdiği hassasiyeti ve hafifliği yakalıyor. Bize fotoğrafların gerçeklik deneyimimizi nasıl şekillendirdiğini hatırlatan ve bu şekilde nasıl ve neden var olduğumuzu anlamamıza yardımcı olan metropol yaşamının somut olmayan anılarını sunuyor. Davidson, Illinois'de doğdu ve 1957'de New York City'e taşındı. Fransız fotoğrafçı Henri Cartier-Bresson, onu 1958'de, henüz 23 yaşındayken Magnum Photos'a davet etti. Sanatçı 1962'de Guggenheim Bursu aldı ve Time of Change serisini oluşturan sivil haklar hareketini fotoğrafladı. 1966'da Museum of Modern Art ilk kişisel sergisini açtı. Bugün Davidson, ABD'deki en ünlü belgesel fotoğrafçılarından biri ve ülke çapındaki sıradan hayata dair samimi portreleriyle tanınıyor. Sergi 17 Ocak'a kadar Queens Museum'da olacak.

About Time : Fashion And Duration

Kostüm Enstitüsü'nün 2020 sergisi; 1870'ten günümüze ezber bozan bir zaman çizelgesi boyunca The Met'in 150. yıldönümü vesilesiyle bir buçuk asırlık modayı izliyor. Henri Bergson'un la durée (süre) kavramını kullanarak giysilerin geçmişini, bugününü ve geleceğini birleştiren zamansal ilişkileri nasıl oluşturduğunu araştırıyor. Virginia Woolf, serginin "hayalet anlatıcısı" olarak hizmet veriyor.

Zaman çizelgesi, devasa saat yüzleri olarak üretilmiş ve 60 dakikalık moda ilkesi etrafında düzenlenmiş iki bitişik galeride ortaya çıkıyor. Her "dakika" bir çift giysiyi içeriyor; birincil çalışma modanın doğrusal doğasını ve ikincil çalışma döngüsel karakterini temsil ediyor. Bergson'un, geçmişin şimdiki zamanla birlikte var olduğu süre kavramını açıklamak için her çiftteki işler şekil, motif, malzeme, desen, teknik veya dekorasyon yoluyla birbirine bağlanıyor. Örneğin 1870'lerin sonlarından kalma siyah ipek elbise, 1995'ten kalma Alexander McQueen Bumster etekle eşleştiriliyor.