Güney’li ayran bisküvisi
MODA HABER

Güney’li ayran bisküvisi

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Ocak 2011

Malzemeler:

►4 ,5 su bardağı un
►2 yemek kaşığı krema
►2 yemek kaşığı soda
►1,5 tatlı kaşığı tuz
►2,5 kaşık margarin ya da tuzsuz tereyağı
►2 su bardağından 1 parmak eksik soğuk ayran
►7 yemek kaşığı margarin (ayrıca)

Hazırlanışı:

Firini 185 dereceye ayarlayın. için. Fırın tepsisine yağlı kağıdı serin. Bir kapta soda,tuz, kremave unu karıştırın.2,5 kaşık yağı elinizle iyice unlu karışıma yedirin. Ayranı ekleyin. Hamur yumuşak ve nemli olmalıdır. Hafifçe unlanmış bir yüzeyde hamuru açın ve yaklaşık 10 defa yavaşça yoğurun, Yoğururken 1 kaşık margarin ekleyin. Hamura dikdörtgen şekil verin. 3 yemek kaşığı margarin kouyn ve hamuru katlayın. Bir oklava yardımıyla katladığınız hamuru nazikçe dikdörtgen açın. Bir bıçakla kareler kesin.Ya da yuvarlak bisküvi kesicileri ile yuvarlaklar elde edin. 3 kaşık yağı eritin. Hamurların üzerine fırça ile sürün. 20 dakika sıcak fırında altın ve kahverengi olana dek pişirin. Aralarına jambon ve peynir koyarak sıcak servis yapın.