YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Lahana pilavı

01.02.2011, Salı

Malzemeler:

►2 su bardağı pirinç
►2 kase şerit doğranmış beyaz lahana
►3-4 adet doğranmış kuru soğan
►2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
►2 yemek kaşığı kuş üzümü
► Toz şeker
►1 su bardağı zeytinyağı
►1 yemek kaşığı kuru nane
► Yarım demet dereotu
►1 çay kaşığı yenibahar
► Tarçın
► Karabiber
► 2 limon suyu
►Tuz

Hazırlanışı:

Yağı tencerede kızdırıp, soğan ve fıstığı pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinci yıkayıp süzün. Tencereye ilave ederek kavurmaya devam edin. Lahanayı az su ile haşlayıp süzün. Pirince ilave edip, üzerini örtünceye kadar su ekleyin. Tencereye kuş üzümü, tuz ve şekeri ilave edin.Kaynamaya başlayınca baharatları, kıyılmış dereotunu ve naneyi ilave edin. Suyunu çekince üzerine limon suyunu gezdirin.

Afiyet olsun

BİZE ULAŞIN