Malzemeler:
►1 kahve fincanı nohut
►1 kahve fincanı kuru fasulye
►2 adet kıyılmış soğan
►2 yemek kaşığı tereyağ
►Yarım su bardağı bulgur
►Yarım su bardağı yeşil mercimek
►2 yemek kıyılmış kavurma
►8 su bardağı su veya et suyu
►1,5 su bardağı erişte
►Kimyon
►Karabiber
►Pul biber
►Tuz
Hazırlanışı:
Mercimek, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın. Derin bir tencerede soğanı yağ ile kavurun. Sırasıyla, kavurmayı ve bulguru ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Mercimek, nohut, fasulye ve et suyu ilave edin, baharatlarını ekleyin. Kaynayınca hafif ateşe alın, kapağını örtün. Fasulye ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ekleyip, erişteleri atın. Erişteler yumuşayana dek pişirin.Servis edin.
Afiyet olsun.
►1 kahve fincanı nohut
►1 kahve fincanı kuru fasulye
►2 adet kıyılmış soğan
►2 yemek kaşığı tereyağ
►Yarım su bardağı bulgur
►Yarım su bardağı yeşil mercimek
►2 yemek kıyılmış kavurma
►8 su bardağı su veya et suyu
►1,5 su bardağı erişte
►Kimyon
►Karabiber
►Pul biber
►Tuz
Hazırlanışı:
Mercimek, nohut ve fasulyeyi akşamdan ıslatın. Derin bir tencerede soğanı yağ ile kavurun. Sırasıyla, kavurmayı ve bulguru ekleyin. Karıştırmaya devam edin. Mercimek, nohut, fasulye ve et suyu ilave edin, baharatlarını ekleyin. Kaynayınca hafif ateşe alın, kapağını örtün. Fasulye ve nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuzunu ekleyip, erişteleri atın. Erişteler yumuşayana dek pişirin.Servis edin.
Afiyet olsun.