Kestaneli dövme pilav
MODA HABER

Kestaneli dövme pilav

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Mart 2011

Malzemeler:

►10-15 tane kestane
►2 yemek kaşığı kuşüzümü
►2 su bardağı dövme
►4 su bardağı kaynamış su ya da etsuyu
►2 yemek kaşığı tereyağ
►1 çay kaşığı tarçın
►1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı:

Dövmeyi akşamdan ıslatın. Kestaneleri iki üç parçaya bölün. Üzümleri avuç içinde ufalayın. Bir cezveye koyup, üstünü kapatacak kadar su ile bir iki taşım kaynatın. Dövmeyi, kestaneleri ve kuş üzümünü tencereye koyun. Et suyunu üzerine ilave edip kapağını örtün. Önce yüksek ateşte, sonra kısık ateşte dövme suyunu çekene kadar pişirin. Pilav ocakta iken,tavada yağı kızdırın tarçını ekleyin. Tarçınlı yağı pilavın üzerinde gezdirin. Kısık ateşte dövmeyi demlendirin. Servis edin.
**Püf—Tavuk ve safranlı yoğurt ile servise sunun.