Halka portakal
MODA HABER

Halka portakal

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Nisan 2011

Malzemeler:

►1 paket + 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağı
►1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
►1,5 su bardağı un
►3 çorba kaşığı file badem
►1 kahve kaşığı badem likorü ya da esansı
►1 paket bitter çikolata
►Su
►10 adet incecik portakal dilimi
►10 adet ince limon dilimi
►1 tatlı kaşığı mısır nişastası
►Yarım su bardağı portakal suyu
►Pudra şekeri

Hazırlanışı:

Fırın tepsisini alüminyum kağıtla kaplayın. Fırınınızı 180 derecede ısıtın. Bir kasede yağ ile şekeri iyice karıştırın.Unu, bademleri ve likörü ekleyip yumuşak bir hamur yapın.Hamuru incecik açın. Çay bardağı ağzı ile 20 adet yuvarlak hamur elde edin. Hamurları çatalla delin. Portakalların ve limonların üzerine şeker serpin halkaları ikiye bölün ve hamur ile beraber tepsiye dizin. 20 dakika, portakallar ve limonlar kuruyana, hamurlar pembeleşene dek pişirin. Fırından alıp soğutun. 2 çorba kaşığı yağ ve çikolatayı ateşte pürüzsüz kıvama gelinceye kadar karıştırın. Çikolatalı karışımdan yuvarlak hamurların üzerine ekleyin. Çikolatalı bisküvü gibi üst üste kapatın. Her birinin üstüne birer portakal ve limon halkası yerleştirin. Bir tavada mısır nişastasıyla portakal suyunu karıştırarak kaynatın. Koyulaşınca ılıtın.Fırçayla portakal halkalarının üstüne sürün. Donmalarını bekleyin. Pudra şekeri serpip servis edin.