Osmanlı balık çorbası
MODA HABER

Osmanlı balık çorbası

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Nisan 2011

►1 kg levrek balığı
►1 adet ince doğranmış kuru soğan
►1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
►1/2 demet ince kıyılmış taze nane
►1 yemek kaşığı tuz
►1/2 kahve kaşığı safran
►2 adet çubuk tarçın
►1 yemek kaşığı sirke
►4 adet limon suyu
►5 adet yumurtanın sarısı
►Yarım kahve fincanı zeytinyağı
►5 su bardağı su
►1 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:

Tencerede zeytinyağı kızdırın. Soğanları pembeleşinceye kadar kavrun. Sirke ve su ilave edilip kaynatılır. Levrek balığı temizlenip, parçalara bölünerek kaynayan suya atılır. Defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilerek kısık ateşte 20 dakika kaynamaya bırakılır. Balık pişince suyun içinden alınarak kılçıklarından temizlenir. Balık suyu süzdürülüp (tülbent ya da kevgir ile) tekrar ocağa alınır. İnce kıyılmış maydanoz, nane safran ve tuz ilave edilir. Yumurta sarısı ve limon suyu çırpılarak balık suyuna yedirilir. Bir taşım kaynadıktan sonra balık parçaları ilave edilir ve servis edilir.