Ravioli (İtalyan mantı)
MODA HABER

Ravioli (İtalyan mantı)

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Nisan 2011

Malzemeler:

►1 baş soğan
►7-8 adet mantar
►1 yemek kaşığı ricotta peyniri (ya da taze tatlı lor)
►1 yemek kaşığı krem peynir
►Tuz
►Karabiber
►Varsa rende muscat
►2-3 dal taze adaçayı yaprağı

Hamuru:
►100 gr. un (1 su bardağı)
►1 yumurta
►Bir çimdik tuz
►1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Yapılışı:
Soğanları küp doğrayıp yağda pembeleştirin. İçine mantarları da atın. Rende muscat ya da bir adet limon kabuğu rendesi ekleyin. Soğumaya bırakın.Soğuyunca peynirleri ekleyin. Diğer malzemelerle hamur elde edin. Oklava ile ince açmaya çalışın. İki ayrı parça hazırlayın. Açtığınız hamurun üstüne aralıklarla kaşık yardımıyla iç malzemeden koyun. Aralarına fırça yardımıyla su sürün. Aynı incelikte açtığınız hamuru üzerine kapatın ama asla bastırmayın. Fincan yardımıyla iç malzemenin olduğu yerleri yuvarlak kesin. Geniş bir kaba un koyun. Raviolileri unlu kaba koyup, iki tarafını da unlayın. Bir tencereye su koyun, bir tatlı kaşığı tuz atıp suyu kaynatın. Su kaynayınca ocağın altını en kısıa getirin. Raviolilerinizi içine atın.Ravioliler 10dk.da suyun üzerine çıktığında bir kevgire çıkarın. Bir tavada zeytinyağı kızdırın.İçerisie adaçayı yapraklarını atın. Haşladığınız raviolileri bu yağda kızartın. Pul biberle süsleyin.
Afiyet olsun.