Balık sufle
MODA HABER

Balık sufle

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2011

Malzemeler:

►3 adet orta boy püre patates
►250 gr. lüfer balık filetosu (Somon, levrek)
►1 adet minik küp doğranmış dolmalık biber
►1 küçük ince doğranmış soğan
►2 diş sarımsak
►1 tutam karabiber
►1 çay kaşığı tuz
►Bir tutam hindistancevizi
►Çiçek yağı
►3 adet gravyer peynir
►4 yumurta
►2 kahve fincanı beyaz şarap
►Galete unu

Hazırlanışı:
Bir tencerede yağı kızdırın. Soğanı ve biberleri 1-2 dakika çevirin. Balıkları karabiberi, sarmısağı, tuz ve beyaz şarabı ilave edin. 7-8 dakika pişirin. Bir kepçe ile balıkları başka bir tabağa alın. Tenceredeki suyu çok az bir miktar kalıncaya dek kaynatarak çektirin. Ateşten alın. Patates püresini önce gravyer ile karıştırın. Çektirdiğiniz balık suyunu da ekleyin. Yumurta sarıları ve hindistancevizini iyice karıştırıp balıklara ekleyin. Yumurta beyazlarını, köpük gibi iyice kabartın. Patates püresine ekleyin. İki karışımı da birbirine yedirin. 4-5 adet toprak sufle güvecinin içlerini yağlayın. Galete unu ile kaplayın. Sufle harcını ağız hizalarına kadar doldurun. Önceden 180 drecede ısıtılmış fırında iyice kabarıp üstleri kızarana dek 15-20 dakika pişirerek servise sunun.
Afiyet olsun.