Galeta unu kekim (Fevziye Tarifi)
MODA HABER

Galeta unu kekim (Fevziye Tarifi)

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Nisan 2011

Malzemeler

► 1,5 su bardağı pudra şekeri
► 5 adet yumurta
► Yarım paket rendelenmiş çikolata, (ben bitter tercih ediyorum)
► 1,5 su bardağı galete unu
► 100 gr. margarin
► Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
► 2 tatlı kaşığı tarçın
► Yarım limon rendesi

Sosu için;

► 1 su bardağı süt
► 2 adet yumurta sarısı
►1 kahve fincanı toz şeker
►1 paket vanilya

Hazırlanışı:

Yumurtaları mikserle çırpın. Diğer malzemeleri miksersiz yumurtalara yedirin. Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 35 dakika pişirin.

Sosu için:

küçük bir tencerde süt, vanilya ve şekeri kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Ayrı bir kapta yumurta sarılarını çırpın. Kaynamış sütten azar azar alarak yumurtalara yedirin. Sonra ocağa alarak karıştırarak kaynatın. Kekin üzerine dökerek servise sunun.