YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Çikolatalı açma

05.07.2011, Salı

MALZEMELER:

►5 su bardağı un
►1 su bardağı su
►1 çay bardağı şeker
►25 gr. yaş maya
►Tuz
►1 kahve fincanı sıvı yağ
►1 adet yumurta
►200 gr. oda sıcaklığında tereyağı
►500 gr. herhangi bir krem çikolata

HAZIRLANIŞI:

Unu yoğurma kabına alın. Üzerine tuz ve şekeri ekleyin ve karıştırın. Unun ortasına açtığınız çukura mayayı biraz su ile eritip havuzun ortasına dökün. Sıvı yağ ve suyu ekleyip yoğurun. Yumuşak ve yapışmayan bir hamur elde edince, hamuru unladığınız tezgaha alın. Yoğurarak rulo haline getirin. 9 eşit parçaya bölün. Üzerini örterek 15 dakika mayalanmaya bırakın.Bezeleri tezgaha alın. Tereyağı sürerek açabildiğiniz kadar ince açın.Açtığınız hamurun her yerine 1-2 kaşık krem çikolata yedirin. Rulo yapıp, sarmal bir şekil verin.Tüm bezelere aynı işlemi uygulayın. Yağlı tepsiye 3-4 cm aralıklarla dizin.Üzerilerine yumurta sarısı sürün. Önceden 50 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika,daha sonra 200 derecede kızarana kadar pişirin.,

BİZE ULAŞIN