Erikli tart

01.08.2011, Pazartesi

Malzemeler:
►300gr mürdüm eriği
►1 yemek kaşığı tereyağı
►1 çay bardağı toz şeker
►1 tatlı kaşığı tarçın
►1,5 yemek kaşığı file badem
►Dondurma
►Nane yaprağı


Hazırlanışı:
Fırını 180 derecede ısıtın. Erikleri temizleyip ikiye kesin, çekirdeklerini çıkarın. Bir tart kabının içine erikleri dizin. Tereyağını kısık ateşte eritin, renginin hafifçe dönmesini bekleyin. Bir fırça ile eriklerin üzerine tereyağını incecik sürün. Toz şeker ve tarçını karıştırın. Eriklerin üzerine önce tarçınlı toz şekeri ardından da file bademleri serpin. Erikleri döşediğiniz kabı önceden ısıtılmamış fırına koyun. Erikler yumuşayana kadar( 45 dakika) fırınlayın. Fırını kapatın. Erikler ılıyıncaya kadar fırının içinde bekletin. Suyunu bırakınca dondurma ile birlikte servis yapın.Nane yaprağı ile süsleyin.

BİZE ULAŞIN